Meteo 20 mai vine cu vești proaste pentru români. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au făcut anunțul! Pe parcursul zilei de astăzi vom avea parte de o vreme instabilă și mai rece față de zilele precedente.

Astfel, astăzi, 20 mai, vremea se răcește considerabil. Instabilitatea atmosferică va crește în toate regiunile țării, devenind tot mai instabilă. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse în majoritate regiunilor.

Meteo 20 mai pentru Capitală

În București, vremea va fi în general instabilă. Temperaturile înregistrate sunt din ce în ce mai mici. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, mai mult noros. Se vor semnala averse, însoțite de frecvente descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea și caracter torențial, astfel în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă semnificative. Temperatura maximă va fi de 20 spre 21 de grade Celsius, în timp ce termometrele vor înregistra minime de 12-13 grade Celsius.

Meteo 20 mai – în România

În restul țării, astăzi cerul va fi permanent înnorat. Pe toată perioada se vor
semnala averse. Pe timpul zilei, în majoritatea regiunilor, iar noaptea cu precădere în cele din jumătatea sudică a țării ploile vor mătura România. În sudul teritoriului vor fi descărcări
electrice, iar aversele vor fi mai frecvente și mai intense.

În intervale scurte de timp ori prin acumulare se vor totaliza cantități de apă ce vor depăși 12-25 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe timp de ploaie, atunci când pe suprafețe restrânse va lua aspect de vijelie.

Temperaturile maximele se vor situa între 16 și 25 de grade Celsius, iar minimele între 4 și 15 grade Celsius.

Încă de la primele ore ale dimineții a plouat, acesta fiind motiv de bucurie pentru Muntenia și Dobrogea. În ambele regiuni, seceta a cuprins cea mai mare parte a locului și a făcut ravagii apaorpe irecuperabile pentru acest an agricol.