Meteo 18 mai.Pentru prima zi a săptămânii, meteorologii anunță vreme deosebit de caldă. Temperaturile vor anunge la cote maxime de până la 30 de grade Celsius, destul de mult pentru această perioadă. În cea mai mare parte a țării vor exista surprize plăcute sau mai puțin plăcute.

Meteo 18 mai. Cum va fi vremea

Astfel, luni, 18 mai, termometrele vor arăta temperaturi cuprinse între 15 și 30 de grade Celsius. Minimele vor fi cuprinse între 4 și 11grade Celsius. Cel mai frig va fi în Transilvania.

Vântul va sufla slab și moderat în cea mai mare parte a țării. Vor exista și unele intensificări pe crestele montane. Tot aici, vremea va fi destul de rece, iar precipitațiile vor continua să apară.

Și în restul țării va ploua, în cea de-a doua parte a zilei. Precipitațiile vor fi însoțite de descărcări electrice și vânt. În prima partea a zilei, cerul rămâne variabil,  mai mult noros.

Cele mai mari temperaturi se înregistrează în Capitală și în zonele limitrofe. De altfel, la Malul Mării vor exista ceva condiții de vreme extrem de caldă, însă vântul va sufla destul de puternic.

În următoarele zile, temperaturile aerului vor continua să crească. Astfel, meteorologii anunță vreme deosebit de caldă pentru această perioadă. Cel mai cald va fi în regiunile din Sud.

În rest, valorile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Aproape toate regiunile țării revin la normal cu vremea până la jumătatea săptămânii. În schimb, ploile vor continua să domine.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice și la munte. Aici, se vor înregistra cote destul de alarmante. Meteorologii prevăd schimbări până cel devreme miercuri.

În continuare, seceta destul de mare se menține în zonele din Muntenia și Dobrogea. Ploile din ultima perioadă nu au fost destul de cantitative cât să poată readuce România la normal.