Meteo 16 iunie. Meteorologii anunță pentru marți, 16 iunie, o vreme destul de schimbătoare pentru această perioadă a anului. Deși ne aflăm la jumătatea primei luni de vară, vremea se menține destul de rea. ANM a emis prognoza, arătând o instabilitate atmosferică destul de crescută în cea mai mare parte a țării. Cele mai afectate zone vor fi cele din sud, dar și cele din zonele montane.

Pe parcursul întregii zilei, vor exista perioade destul de dese în care cerul va fi variabil, mai mult noros. De altfel, vântul va sufla slab, până la moderat, cu intensificări de scurtă durată și izolat vijelie și grindină.

Ploile vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă vor fi destul de însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade Celsius, în Maramureș, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade Celsius.

Meteo 16 iunie în București

În Bucursti, astăzi, vremea va rămâne în general instabilă. Meteorologii anunță înnorări temporar accentuate. În cea mai mare parte vor semnala averse, destul de moderate cantitativ. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, potrivit stirimeteo.com.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 15-16 grade Celsius.

Vremea va avea destul de multe schimbări până spre sfârșitul lunii. Abia în luna iulie vom simți cu adevărat zilele de vară. Un nou proces de încălzire ar trebui să aibă loc, iar în intervalul 23 – 28 iunie valorile diurne de temperatură vor fi, în medie, de 22-28 de grade, normale pentru final de iunie.

În continuare, ploile își vor face apariția în cea mai mare parte a teritoriului. Vântul va lua aspect de vijelie în cea mai mare parte a țării, iar valorile meteo se mențin destul de slabe. Ceața și  grininda vor apărea și în această săptămână, potrivit meteorologilor.