Pentru ziua de luni, 11 mai și pentru următoarele zile, meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță noi temperaturi. Vremea se schimbă radical! După un weekend cu temperaturi ridicate, România primește vizita unui aer polar.

Reclamă

Luni, 11 mai, temperaturile scad până la 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, mai mult noros în cea mai mare parte a zilei. Precipitațiile își vor face apariția le arii extinse.

Spre seară, vântul va sufla slab, spre moderat, cu unele intensificări în zonele montane. Tot în zona de munte există șanse ca precipitațiile să se transforme în lapoviță. În restul țării, precipitațiile pot fi însoțite de descărcări electrice.

Vremea în săptămâna 11-18 mai

În această săptămână , meteorologii anunță vreme frumoasă. Temperaturile vor fi destul de ridicate. Valorile maxime vor fi în norme pentru acest interval, însă există și excepții în sud și sud vest.

Precipitațiile vor continua să apară în cea mai mare parte a țării, însă nu vor reuși să scoată România din secetă. De mai bine de două săptămâni în România s-a declarat oficial secetă. Zonele cele mai afectate sunt Muntenia și Dobrogea.

În toate regiunile țării, vântul va sufla destul de slab pe timpul zilei, însă nopțile vor fi cam răcoroase. Cele mai reci temperaturi vor fi înregistrate în Transilvania. În Banat și Crișana valorile cresc până la 18 grade Celsius, la fel și în Maramureș.

În această perioadă, România primește un val de aer rece care va schimba considerabil temperaturile. Toate acestea după un weekend de vară. Temperaturile din ultimele două zile au ajuns și până la 30 de grade Celsius. Acum, românii se pregătesc din nou de zile se toamnă.