Meta a fost amendată. Datele utilizatorilor, inclusiv ID-urile Facebook, numele, numerele de telefon, adresele, datele de naștere și adresele de e-mail ale unor persoane din peste 100 de țări diferite au fost descoperite online anul trecut, după care Comisia pentru protecția datelor a inițiat o anchetă.

DPC este responsabilă de reglementarea Meta în întreaga UE. Meta a fost amendată cu 277 de milioane de dolari în acest caz.

Meta Platforms a fost amendată cu 265 de milioane de euro, echivalentul a 277 de milioane de dolari de către autoritatea irlandeză de supraveghere a datelor pentru încălcarea normelor europene privind confidențialitatea. Această sancțiune ridică amenzile europene împotriva companiei-mamă a Facebook la peste 900 de milioane de dolari începând de anul trecut.

265 de milioane de euro amendă pentru Meta

Sursa: Social media

Meta a fost sancționată din cauza scurgerii datelor din anul 2021. Acest lucru a dus la publicarea online a informațiilor personale a peste 500 de milioane de utilizatori Facebook.

Un număr „semnificativ” de utilizatori proveneau din Uniunea Europeană. Alături de amendă, autoritatea de supraveghere a „impus, de asemenea, o mustrare și un ordin”. Prin aceasta se cere companiei conduse de Mark Zuckerberg să „aducă prelucrarea în conformitate prin luarea unei serii de măsuri de remediere specificate într-un anumit interval de timp”.

Datele utilizatorilor, inclusiv ID-urile Facebook, numele, numerele de telefon, adresele, datele de naștere și adresele de e-mail ale unor persoane din peste 100 de țări diferite, au fost descoperite online anul trecut, după care Comisia pentru protecția datelor a inițiat o anchetă. DPC este responsabilă de reglementarea Meta în întreaga UE.

Comisia a declarat că firma a încălcat două articole din legile Uniunii Europene privind protecția datelor,.
Între timp, Meta a declarat că a făcut modificări la sistemele sale în perioada respectivă, inclusiv eliminarea posibilității de a le extrage caracteristicile în acest mod folosind numere de telefon.