Descoperă motivul pentru care a fost amendată Meta.

Meta a fost amendată. Datele utilizatorilor, inclusiv ID-urile Facebook, numele, numerele de telefon, adresele, datele de naștere și adresele de e-mail ale unor persoane din peste 100 de țări diferite au fost descoperite online anul trecut, după care Comisia pentru protecția datelor a inițiat o anchetă.

DPC este responsabilă de reglementarea Meta în întreaga UE. Meta a fost amendată cu 277 de milioane de dolari în acest caz.

Meta Platforms a fost amendată cu 265 de milioane de euro, echivalentul a 277 de milioane de dolari de către autoritatea irlandeză de supraveghere a datelor pentru încălcarea normelor europene privind confidențialitatea. Această sancțiune ridică amenzile europene împotriva companiei-mamă a Facebook la peste 900 de milioane de dolari începând de anul trecut.

265 de milioane de euro amendă pentru Meta

Sursa: Social media

Meta a fost sancționată din cauza scurgerii datelor din anul 2021. Acest lucru a dus la publicarea online a informațiilor personale a peste 500 de milioane de utilizatori Facebook.

Un număr „semnificativ” de utilizatori proveneau din Uniunea Europeană. Alături de amendă, autoritatea de supraveghere a „impus, de asemenea, o mustrare și un ordin”. Prin aceasta se cere companiei conduse de Mark Zuckerberg să „aducă prelucrarea în conformitate prin luarea unei serii de măsuri de remediere specificate într-un anumit interval de timp”.

Datele utilizatorilor, inclusiv ID-urile Facebook, numele, numerele de telefon, adresele, datele de naștere și adresele de e-mail ale unor persoane din peste 100 de țări diferite, au fost descoperite online anul trecut, după care Comisia pentru protecția datelor a inițiat o anchetă. DPC este responsabilă de reglementarea Meta în întreaga UE.

Comisia a declarat că firma a încălcat două articole din legile Uniunii Europene privind protecția datelor,.
Între timp, Meta a declarat că a făcut modificări la sistemele sale în perioada respectivă, inclusiv eliminarea posibilității de a le extrage caracteristicile în acest mod folosind numere de telefon.

Share.

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.