Doamnelor, porniți motoarele! A fi șofer de TIR a fost mult timp considerat un domeniu masculin, necesitând multe ore de condus, interacțiune ocazională cu persoane ciudate și multe ore fără somn.

Este o slujbă interesantă care te va duce în locuri fabuloase. Un loc de muncă cu un salariu decent– dar din punct de vedere istoric a fost un loc pentru bărbați. Acest lucru a început să se schimbe. Adriana și Alexandra Olteanu sunt două surori din România, care fac această meserie în ciuda tuturor dificultăților și pericolelor. Tinerele au ajuns virale pe TikTok după ce le-au arătat fanilor lor cu ce se ocupă, iar acum au peste 70.000 de urmăritori.

Cum a început totul

Meseria de șofer nu e numai pentru bărbați! Cum arată cele mai curajoase tinere care lucrează pe TIR
Instagram

Cele două surori fac meseria asta de cinci ani. Adriana și Alexandra au recunoscut că au primit destul de multe comentarii negative, în special de la bărbați. Surorile nu au pus la suflet comentariile bărbaților. Adriana și Alexandra au continuat să posteze clipuri cu ele conducând, cât și clipuri în care explică oamenilor ce presupune meseria lor. Pasiunea celor două surori vine de la tatăl lor.

,,Sunt tot felul de glume pe seama soferițelor. Este dificil ca și femeie să mergi pe TIR, mai ales prin parcări. Tatăl nostru era pasionat de camioane, de mașini, era mecanic auto. De când eram mici ne lua cu el in masină și ne lăsa să conducem de la el din brațe, iar toate aceste lucruri ne-au determinat să alegem o meserie mai bărbătească, ceva mai special. Aveam o relație foarte apropiata cu el. Mereu când aveam probleme cu camionul îl sunam si ne sfătuia. Mereu ne zicea să fim puternice și să nu dăm niciodată înapoi.”, au declarat cele două surori.

Adriana și Alexandra au vorbit recent și despre dificultățile pe care le întâmpină. Alexandra a povestit și de momentul în care a avut pană la o roată, iar mai mulți oameni de pe TikTok au sfătuit-o să își aleagă o altă meserie. Gurile rele pot spune orice, Adriana și Alexandra nu renunță la visul lor.

,,Este periculos intr-adevăr, dar daca îți place ceea ce faci este cel mai mai important. Eu sunt foarte relaxată la volan. În prima cursă am vrut să ne întoarcem înapoi în România. Am avut noroc că am condus camioane noi si cred ca asta e un avantaj. La început a fost foarte greu pentru ca nu știam limba. Mergeam în diferite țări si nu știam pe ce limba să vorbim. A fost greu, dar si amuzant, trăiești experiențe noi.S-a întâmplat odată sa adorm la volan. Mergeam liniștită pe prima bandă și cât am clipit m-am trezit pe banda a treia. Atunci l-am trezit pe iubitul meu si i-am spus ce mi s-a întâmplat.”, au mai adăugat cele două surori.