Incendiul teribil care s-a produs pe 26 decembrie 2023 în cadrul complexului turistic Ferma Dacilor din satul Tohani, județul Prahova, a cauzat o adevărată tragedie ce a lăsat în urmă familii distruse și o țară întreagă în stare de șoc.

Șapte persoane nevinovate și-au pierdut viața în această tragedie, iar un mesaj sfâșietor postat pe rețelele de socializare de către Matei Ene, unul dintre tinerii supraviețuitori, a întristat și sensibilizat multe suflete.

În dimineața celei de-a doua zi de Crăciun, oamenii din întreaga țară au fost zguduiți de știrea tragică a incendiului violent care a cuprins ansamblul turistic Ferma Dacilor. Clădirile din lemn s-au transformat într-o torță imensă, iar toate eforturile autorităților de a interveni în mod rapid și eficient s-au dovedit a fi insuficiente. Zeci de pompieri au fost mobilizați pentru a stinge flăcările, dar mult prea târziu pentru a salva viața oamenilor aflați în partea superioară a clădirii.

În total, 7 trupuri carbonizate au fost găsite în urma incendiului, printre care și cel al lui Lucian Ene și doi dintre cei trei copii ai săi. Un act de eroism a avut loc în mijlocul haosului, când Lucian Ene și-a pus propria viață în pericol pentru a-și salva copiii. Din păcate, toate eforturile sale au fost în zadar, iar el și cei doi băieți au fost prinși în flăcări.

Doar Matei Ene, fiul în vârstă de 16 ani al lui Lucian Ene, și mama sa de 48 de ani, au reușit să scape cu viață în urma incendiului. Cu toate acestea, ambii au suferit arsuri și au fost transportați de urgență la spital pentru tratament. Rostind un mesaj plin de durere și iubire, Matei și-a exprimat durerea profundă și regretul pentru pierderea tatălui și a celor doi frați într-un mesaj emoționant postat pe o platformă de socializare.

Mesajul sfâșietor al lui Matei, tânărul care și-a pierdut cei doi frați și tatăl în incendiul de la Ferma Dacilor: M-ați lăsat singur cu mama!

Mesajul sfâșietor: O să am grijă de mama, vă promit!

Mesajul lui Matei Ene este unul sfâșietor și tulburător, expunând în mod nevăzut suferința și pierderea pe care le resimte. El își amintește cu drag de tatăl său, considerându-l un erou și un exemplu în viața sa. Durerea lui este amplificată de pierderea celor doi frați, care erau pasionați de fotbal și reprezentau o parte esențială din viața lui Matei. El își exprimă iubirea profundă față de aceștia și dorința de a-i avea înapoi în viața sa.

„Tata, ai fost eroul meu, eşti exemplul meu în viaţă, nu îmi vine să cred că ai plecat aşa repede din viaţa mea, nu îmi văd viaţa fără tine. Petru, te iubesc nespus de mult, eşti frăţiorul meu şi mereu vei fi, eşti puterea mea şi sufletul meu. Luca, eşti geamănul meu, te iubesc cel mai mult, o parte din mine a murit odată cu tine, ţi-am zis să vii după mine, nu înţeleg de ce te-ai oprit… M-aţi lăsat singur cu mama, o să am grijă de ea, vă promit. Sunteţi familia mea şi vă iubesc infinit, mi-aș fi dat viaţa pentru voi. Drum lin către ceruri îngerii mei!”, este mesajul notat de Matei Ene, pe Facebook.