Prim-ministrul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj de apreciere și încurajare către prefecți, subprefecți și funcționarii din Instituția Prefectului, cu prilejul Zilei Prefectului.

Premierul a subliniat importanța rolului pe care îl joacă acești reprezentanți ai Guvernului în teritoriu, afirmând că sunt „în prima linie” și cheama la o colaborare strânsă cu Guvernul, pentru rezolvarea problemelor cetățenilor.

În postarea făcută pe pagina de Facebook a Guvernului, Ciolacu a evidențiat „În legătură permanentă cu oamenii și comunitățile locale, Instituția Prefectului are un rol esențial pentru bunul mers al lucrurilor în plan local.” El a amintit de diverse situații în care această colaborare este vitală, cum ar fi gestionarea situațiilor de urgență, implementarea programelor școlare, a măsurilor de asistență socială sau pregătirea scrutinurilor electorale.

Premierul și-a exprimat aprecierea față de munca și dedicarea acestora, reiterând necesitatea de a fi „atenți și receptivi” la necesitățile populației. „Le amintesc că, de la București sau din orice județ al țării, guvernăm pentru cetățeni, trebuie să fim atenți și receptivi la problemele lor, permanent deschiși să găsim soluții”, a adăugat Ciolacu, îndemnându-i să-și mențină „ușa și ochii deschiși către oameni”.