Alege să trimiți astăzi gânduri bune celor care își serbează ziua numelui.

Se spune că persoanele care poartă numele Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril au parte de protecție divină pe parcursul vieții. De altfel, Arhanghelul Mihail este cunoscut ca un luptător împotriva diavolului, deci cei care au acest nume nu pot fi niciodată atinși de vrăjmași. Cu ocazia prăznuirii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavril , oamenii transmit mesaje celor dragi care poartă aceste nume.

Cele mai profunde mesaje de Mihail și Gavril

” Numele Arhanghelului pe care îl porți să îți aducă în viață mereu pacea și liniștea. „

„Sfântul înger luptător împotriva răului al cărui nume ți-a fost dăruit să își întindă aripile peste tine. Astfel să ai parte de ocrotirea divină câte zile vei avea pe pământ.”

„Nu uita că numele Arhanghelului pe care îl porți de însoțește și aici pe pământ, dar și la trecerea spre Împărăția Cerurilor! La mulți ani!”

„Numele tău este începutul unei frumoase rugăciuni. Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril prăznuiți astăzi să te poarte cu pași creștinești prin viață. La mulți ani ci binecuvântare!”

” Dăruiește și urmașilor tăi numele minunat pe care îl porți. Astfel, dragostea lui Dumnezeu se va revărsa în familia voastră”

„Viața să-ți fie la fel de plină de dreptate și dârzenie precum lumina îngerului al cărui nume îl porți. La mulți ani cu bucurie!”

Tradiții de Sfinții Mihail și Gavril

Un număr mare de români poartă numele celor doi Arhangheli care veghează Raiul. Dintotdeauna prăznuirea lor a avut o deosebită importanță pentru credincioșii ortodocși.

În numeroase zone din țară, această zi este îmbogățită cu frumoase tradiții. In părțile Moldovei de pildă, cei care poartă acest nume se trezesc dis de dimineață cu „pețitori” sau musafiri. Aceștia vin să le facă urările cuvenite cu ocazia zilei numelui.

În Ardeal, cei care poartă aceste nume trebuie „musai” să aducă cinste acestui praznic. De la mesele lor nu trebuie să lipsească bucatele alese, dar și oamenii dragi.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.