Reclamă
Reclamă

Un obiect care a aparținut lui Marlyn Monroe va fi scos la licitație, iar valoarea lui a fost estimată la 150.000 $.

Este vorba de un menora, un candelabru cu șapte brațe, simbol al religiei iudaice. Monroe, sex simbol al anilor 50′ s-a convertit la iudaism în anul 1956, atunci când s-a căsătorit cu autorul Arthur Miller.

Vedeta este cunoscută publicului pentru rolurile sale din filme precum „Some Like It Hot” și  „The Seven Year Itch „. Marlyn a fost cântăreață, actriță și model. A fost apreciată pentru frumusețea, talentul și atitudinea sa comică și pozitivă asupra vieții. Ea a contribuit la schimbarea opiniei publice despre sexualitatea femeilor din anii 50′ și 60′, fiind pur și simplu adorată de publicul din toată lumea. Actrița s-a stins din viață în anul 1962, iar datele oficiale demonstrează faptul că s-ar fi sinucis prin otrăvire.

Reclamă

Confrom declarațiilor Muzeului Evreies din New York, Marlyn a luat decizia de a se converti la iudaism foarte în serios, informându-se foarte bine înainte. Ea chiar a studiat texte religioase împreună cu rabinul familiei soțului său, Robert. E. Goldburg.

Menora i-a fost dăruită vedetei de către socrii săi, Augusta și Isidore Miller. Obiectul a fost în posesia lui Marlyn Monroe până în anul 1962, atunci când actrița s-a stins din viață.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro