Reclamă

Dacă țineți o dietă vegetariană sau pur și simplu ați decis să excludeți pentru o perioadă proteinele de origine animală din dietă, vă recomandăm un meniu de post care conține toate elementele nutritive ce vă vor da energie și sațietate, cu foarte puține calorii.

Proteina de origine vegetală are o valoare nutrițională mai scăzută decât proteina de origine animală. Aceasta se absoarbe în cantitate mai redusă. De aceea este foarte important ca meniurile vegetariene să fie create de un nutriționist, pentru a nu dezvolta carențe alimentare.

Sursa: Social Media
Exemplul de meniu de post ce urmează a fi prezentat mai jos este realizat de către  Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, așa că îl puteți pune în practică fără remușcări.

Meniu de post sățios și sănătos

Mic dejun

La micul dejun trebuie să consumați:

  • 2 felii de pâine integrală
  •  un ardei gras,
  • 10 bucăți caju
  • 4 linguri de humus fără ulei adăugat

Gustarea 1: 

  • două fructe la alegere

Prânz

La prânz trebuie să consumați:

  • ghiveci de legume, care să conțină: morcov, vinete, dovlecei, roșii, ardei, ceapă, mazăre, ciuperci
  • 3 bucăți de pâine crocantă subțire de secară (finn crisp)

Gustarea 2: două linguri salată de vinete cu o roșie și două felii de tofu

Cină

La cină trebuie să consumați:

  • salată de rădăcinoase, din morcov, țelină, păstărnac ras cu varză albă tocată, drese cu lămâie, muștar dulce și ulei de măsline

Care sunt alimentele bogate în proteină vegetală

Perioada postului poate fi adaptată procesului de slăbire fără probleme. Chiar dacă la prima vedere suntem tentați să apelăm la tot ce înseamnă panificație, cartofi prăjiți și, în general, foarte mulți carbohidrați, ne putem păstra silueta, să mâncăm pe săturate și să avem energie dacă ne concentrăm pe un consum crescut de legume și fructe și nu neglijăm aportul de proteine vegetale.

Iată cele mai bune 6 alimente bogate în proteină pe care le puteți consuma în perioada postului, dacă excluzi proteina animală sau chiar alegi să ai un stil de viață vegetarian, sunt următoarele:

  • năut boabe nefiert (aprox. 23 g proteine per 100g)
  • tofu (aprox. 13 g proteine per 100g)
  • soia boabe nefiartă (aprox. 39 g proteine per 100g)
  • fasole boabe nefiartă (aprox. 22 g proteine per 100g)
  • linte boabe nefiartă (aprox. 25 g proteine per 100g)
  • mazăre boabe nefiartă (aprox. 20 g proteine per 100g)

Reclamă

Share.

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro