Până acum, considerate o mică influență în social media pe piața din România, paginile din România de meme-uri sunt în plină creștere.

Putem observa cum pe Facebook apar din ce în ce mai multe postări cu glume, care sunt menite să ne aducă un zâmbet pe față. Facebook fiind platforma cu cei mai mulți useri din România.

Același lucru se întâmplă și pe Instagram. Paginile cu meme-uri sunt create pentru a face lumea să râdă în același timp ce interacționează cu postările realizate. Înteracțiunile creează o mișcare, care, la rândul ei, îi arată platformei că lumea este interesată de acea postare și îi crește reach-ul.

Aceste 3 exemple de pagini se diferențiază de restul prin content original dar și un nume creat de la începuturi:

Prima pe lista este Junimea cu 1.220.000 de urmăritori pe facebook și 1.235.000 de urmăritori pe instagram. Sloganul lor este: „Junimea e aici ca să îţi ofere posibilitatea să te exprimi într-un mod inteligent şi să îţi expui ideile în faţa a câteva sute de mii de oameni.”

Pe locul 2 îi avem pe cei de la ȘtiiCumZic cu 522.000 de urmăritori pe facebook și 164.000 de urmăritori pe instagram.  Pagina fiind inființată în anul 2016, acum 5 ani de zile ceea ce le oferă o credibilitate mai mare pe piața din România. Pagina a creat și menținut un stil de la începuturi până în ziua de astăzi. Sloganu lor este: “Ouotes & Sarcasm.”

Pe ultimul loc dar un și ultimii ca și calitate îi avem pe cei de la Tine-te Bine cu doar 61.000 de urmăritori pe facebook și 10.000 de urmăritori pe instagram. Chiar dacă sunt la un nivel mic comparat cu celelalte pagini, această pagină s-a remarcat printre tineretul din România cu postări care păstrează același format și creează conținut original pe piața din România. Sloganu lor este: “Doar un pic de sarcasm…”

Distribuie