Reclamă
Reclamă

Membrii unui grup religios australian sunt judecați pentru uciderea unei fetițe de 8 ani cu diabet zaharat, căreia i-au refuzat tratamentul necesar, conform BBC.

Elizabeth Struhs a fost găsită decedată într-o casă din Toowoomba, la aproximativ 125 km vest de Brisbane, în ianuarie 2022. Se presupune că fetița a rămas fără insulină timp de aproape o săptămână.

Procurorii afirmă că membrii sectei, cunoscute sub numele de The Saints, s-au rugat pentru vindecarea copilului și nu au căutat ajutor medical în timp ce starea ei de sănătate se deteriora.

Reclamă

Părinții fetei sunt printre cei 14 inculpați care au ales să se reprezinte singuri într-un caz foarte mediatizat și neobișnuit.

Doi bărbați, Jason Struhs, tatăl lui Elizabeth, în vârstă de 52 de ani, și Brendan Stevens, liderul grupului religios, în vârstă de 62 de ani, sunt acuzați de crimă. Procurorii spun că aceștia i-au încurajat sau instruit pe ceilalți membri ai grupului.

În același timp, mama fetei, Kerrie Struhs, în vârstă de 49 de ani, fratele Zachary Struhs, 21 de ani, și alți zece membri ai grupului – cu vârste între 22 și 67 de ani – sunt acuzați de omor din culpă.

Procesul a început miercuri la Curtea Supremă din Brisbane. Inculpații au refuzat să fie reprezentați de avocați și nu au ținut nici o pledoarie referitor la acuzații.

Având în vedere complexitatea și notorietatea cazului, procesul va fi audiat doar de un judecător, fără juriu, și se estimează că va dura aproximativ trei luni.

Procurorul Caroline Marco a descris-o pe Elizabeth ca fiind un „copil inteligent”, adăugând: „Dar [era] prea tânără pentru a înțelege consecințele îngrozitoare ale deciziei părinților ei de a retrage insulina pentru ea… pe care în cele din urmă a plătit-o cu propria viață.”

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro