Megan Markle a dat în judecată publicația britanică „The Mail” duminica aceasta după ce au publicat paragrafe dintr-o scrisoare privată a ducesei de Sussex către tatăl său.

Echipa legală a acesteia a declarat că scrisoarea a fost publicată ca parte a unei campanii care a avut drept scop să dezvăluie povești false și denigratorii despre Megan.

Prințul Harry a afirmat zilele acestea că au fost publicate știri care au pus-o pe soția sa într-o lumină proastă și că scrisoarea a fost editată în așa fel încat cititorii să fie manipulați. De asemenea, el a mai adăugat că deja și-a pierdut mama, prințesa Daiana, victimă a forțelor mass-media și că nu are de gând să permită ca aceeași situație să se aplice și în cazul soției sale.

Pe lângă faptul că „The Mail” au făcut public un document personal, ei au omis intenționat anumite paragrafe și propoziții, chiar și cuvinte care să ducă în eroare cititorii și să transmită un mesaj total eronat.

Ca răspuns la aceste acuzații, publicația a infirmat acuzațiile, negând de asemenea și faptul că scrisoarea ar fi fost modificată în vreun fel care i-ar fi putut impacta mesajul.

Familia Regală a Angliei a reacționat foarte rar în instanță împotriva presei, chiar dacă poveștile publicate au fost ficționale. Acesta este una dintre situațile de excepție când s-a decurs la această soluție, motivul principal fiind faptul că imaginea lui Megan Markle a fost afectată, deci implicit a întregii familii.