Unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din munții Apuseni, medicul Radu Zamfir, a trecut prin clipe de groază, după ce tatăl lui a avut COVID și, din cauza unor complicații provocate de boală, a trebuit să fie operat de urgență. 

Într-un interviu recent, Radu Zamfir, eroul din Munții Apuseni, a vorbit despre momentul în care a fost nevoit să își opereze tatăl, care suferise complicații post COVID.

Medicul Radu Zamfir, eroul din tragedia de la Munții Apuseni, și-a operat post COVID propriul tată

Invitat la Teo Show, de la Kanal D, Radu Zamfir, eroul din Apuseni a dat amănunte despre operația post-COVID a tatălui său:

„Când a trebuit să-l operez pe tatăl meu de o complicație a COVID-ului. Mi-am luat inima în dinți, a trebuit să mă desprind de latura subiectivă și să mă concentrez pe ce aveam de făcut și a ieșit bine, e în viață.

A fost greu să fac ceea ce fac de obicei, adică mă detașez de pacient, de latura umană a relației, pentru a mă concentra pe problema lui, pe leziunea care l-a adus la mine și pe care trebuie să o repar.

Nu am reușit să uit că tata e pe masa de operație, dar, ca să zic așa, m-am luat cu vorba.”, a mărturisit Radu Zamfir, despre operația post-COVID al tatălui său.

Medicul Radu Zamfir, eroul din tragedia de la Munții Apuseni, a trecut prin clipe grele, după ce tatăl lui a avut COVID: „Când a trebuit să-l operez...”
Facebook

Care este cel mai mare regret al lui Radu Zamfir

Totodată, Radu Zamfir, eroul tragediei din Munții Apuseni, care și-a operat post COVID propriul tată, a vorbit despre cel mai mare regret al său:

„Ca om și ca medic pot să zic că mi-am reproșat că nu am reușit să-i ajut pe toți care au apelat la mine, dar nu neapărat din motive care țineau de mine.

Ca părinte regretul pe care îl am, în condițiile vieții de zi cu zi, nu reușesc să le aloc cât timp ar trebui copiilor. Uneori ajung seara la 10:00.

Putem vorbi de zile legate muncite în spital.”, a mărturisit medicul Radu Zamfir.

Ce s-a întâmplat în Munții Apuseni

Accidentul aviatic din Munții Apuseni a fost un eveniment care a avut loc la 20 ianuarie 2014, când un avion YR-BNP de tip Britten-Norman BN-2A-27 Islander care executa o cursă umanitară, a executat o aterizare forțată într-o zonă împădurită din Munții Apuseni la o altitudine de circa 1600 m, lângă satul Petreasa din comuna Horea, situat la limita dintre județele Cluj și Alba.

Avionul, pilotat de Adrian Iovan în calitate de comandant și Răzvan Petrescu în calitate de copilot, transporta la acel moment o echipă de cinci cadre medicale de la București la Oradea.

În acest accident au murit comandantul și studenta la medicină Aurelia Ion, iar copilotul și cei patru medici au fost răniți, se arată pe pagina wikipedia a tragediei.