Reclamă
Reclamă

Medicul Gabriel Gogescu, anchetat după ce ar fi uitat o compresă în abdomenul unei paciente care ulterior a decedat din cauza septicemiei, poate efectua consultații medicale, dar nu are voie să opereze. Decizia a fost luată joi de Tribunalul Dâmbovița.

„Soluţia pe scurt: admite contestaţia formulată de către contestatorul inculpat Gogescu Gabriel împotriva încheierii pronunţate în data de 10.06.2024 (…). Desfiinţează în parte încheierea penală contestată şi rejudecând, modifică obligaţia instituită în sarcina inculpatului (…) în sensul că dă posibilitatea acestuia să desfăşoare consultaţii în calitate de medic în clinica privată Gral Medical, menţinând interdicţia în privinţa desfăşurării activităţii de chirurgie. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii penale contestate”, se arată în decizia de joi a Tribunalului Dâmboviţa.

Cu trei zile în urmă, Judecătoria Târgoviște a hotărât înlocuirea arestului la domiciliu pentru medicul de 69 de ani, originar din Voluntari, cu măsura controlului judiciar, impunând mai multe obligații, printre care și restricția de a profesa.

Reclamă

Luna trecută, polițiștii au efectuat percheziții la o unitate medicală din București și la domiciliul medicului în cadrul unei anchete care îl viza pe acesta. IPJ Dâmbovița a anunțat că cercetările se desfășoară în contextul unei intervenții chirurgicale din 5 decembrie 2022, în urma căreia medicul ar fi uitat o compresă în abdomenul unei femei de 73 de ani din Dragomirești, provocând septicemia care a dus la decesul pacientei.

„Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, la data de 5 decembrie 2022, bănuitul, în timp ce ar fi efectuat o intervenție chirurgicală în zona abdomenului, ar fi uitat o compresă care ar fi condus la dezvoltarea unei septicemii și, ulterior, la decesul pacientei, o femeie de 73 de ani, din Dragomirești”, a comunicat IPJ Dâmbovița.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro