Reclamă

Consumul de carne crudă nu este deloc o noutate. În majoritatea restaurantelor de lux din Europa și cele din Japonia, carnea crudă este considerată o delicatesă. Totuși, mai multe persoane adoptă diverse diete bazate pe carne care nu este gătită în niciun fel, ci consumată crudă. Deși unii iubesc acest aliment, specialiștii vin cu noi avertizări. Consumul de carne crudă poate avea efecte negative, unul dintre ele ducând la deces.

Știm cu toții că oamenii sunt omnivori și nu au nicio problemă în a digera carnea crudă. Există grupuri de persoane precum inuiții, a căror dietă este bazată pe mai multe tipuri de carne crudă. Printre cele mai comune se numără: carnea crudă de balenă, de foci sau de elan. Însă care sunt riscurile la care sunt supuși cei care consumă carne crudă, au explicat chiar specialiștii.

Ce se întâmplă atunci când consumi carne crudă. Medicii avertizează!

pixabay.com

Cum tot mai multe culturi obișnuiesc să consume carne crudă, riscul de a se confrunta cu o infecție puternică este extrem de mare. Cel mai dificil lucru este să găsești carne crudă curată și cât mai naturală.

Foarte mulți microbi, ciuperci, virusuri sau prioni conține carnea. Aceștia pot ajunge cu ușurință în organismul uman, atât timp cât alimentul nu este verificat așa cum trebuie.

Care sunt riscurile la care te expui, dacă și tu consumi carne crudă

Una dintre cele mai mari probleme cu care se poate confrunta o persoană sunt bacteriile Escherichia. Au fost descoperite la jumătate dintre bovinele care erau considerate inofensive și sănătoase.

pixabay.com

Ele sunt rezistente la acidul din stomac, însă toxinele Shiga pot duce la insuficiență renală sau chiar deces, în cele mai rele cazuri, după cum informează descoperă.ro.

„Nu le-am recomanda niciodată oamenilor să mănânce pui care nu este gătit bine, deoarece există un risc prea mare de intoxicație alimentară”, a spus dr. Frankie Phillips, de la Asociația Britanică de Dietetică, potrivit Daily Mail.


Reclamă

Share.

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro