Reclamă
Reclamă

În perioada rece, sănătatea este adesea pusă în pericol de diferite afecțiuni specifice sezonului, iar anumite tratamente pot reprezenta o provocare pentru șoferi și pot duce la rezultate pozitive la testele pentru substanțe interzise.

Avertismentul a fost lansat de către medici, care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește utilizarea picăturilor nazale în acest sezon rece.

Picăturile nazale, soluții frecvent utilizate pentru tratarea răcelii și tusei asociate sezonului rece, pot fi periculoase pentru șoferi și pot duce chiar la pierderea permisului de conducere. Potrivit medicilor, 99% dintre picăturile nazale disponibile pe piață sunt considerate substanțe dependente și ar trebui utilizate doar după recomandarea medicului.

Riscuri asociate cu utilizarea picăturilor nazale

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că majoritatea picăturilor nasale comercializate și cerute de către pacienți ca soluție la congestia nazală sunt de fapt substanțe care pot crea dependență.

Reclamă

Medicul Cristian Paparău, de specialitate ORL, avertizează că aceste tratamente, deși pot avea efecte imediate și impresionante, pot fi extrem de dăunătoare atât pentru structura nazală, cât și pentru creier.

El recomandă ca aceste picături să fie utilizate doar pe o perioadă scurtă de timp, de obicei între 5 și 7 zile, după cum este specificat și în prospect. În loc de picăturile dependente, pacienții pot opta pentru soluții saline fiziologice care nu implică riscul de dependență.

Riscuri legate de testele pentru substanțe interzise

Improvizația în ceea ce privește tratamentele utilizate poate atrage după sine consecințe neplăcute pentru șoferi. Atunci când vine vorba decongestionante nazale care conțin fenil-efedrină, există riscul ca acestea să fie identificate ca amfetamine în cadrul testelor pentru substanțe interzise.

Medicii trag un semnal de alarmă! Acest medicament vă lasă fără permis de conducere. Mare atenție!

Astfel, persoanele care sunt dependente de picăturile de nas pot renunța la utilizarea lor în cazul unor afecțiuni acute, din teama de a nu avea rezultate pozitive la testele de droguri.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro