Medicul psihiatru Vlad Stroescu a analizat comportamentul lui George Burcea, care, în urmă cu două zile, a făcut un live în care susținea că este de acord cu violența domestică împotriva femeilor.

După toate reacțiile negative, fostul soț al Andreei Bălan și-a recunoscut greșeala și a încercat să îndrepte lucrurile, dar, din păcate, a fost prea târziu. Medicul psihiatru Vlad Stroescu a dezvăluit ce fel de comportament stă la baza derapajului lui George Burcea.

Ce spune un medic psihiatru despre comportamentul lui George Burcea. Vlad Stroescu explică comportamentul actorului

Actorul a militat împotriva violenței domestice și s-a implicat în mai mult proiect în acest sens, dar, din cauza acestui detapaj, munca lui s-a dus pe apa sămbetei. Medicul psihiatru Vlad Stoescu explică că la fel ca și alți oameni, George Burcea nu știe ce înseamnă să fii feminist.

„Cred ca e un caz de feminism narcisism. Adică, în lumea de astăzi este bine să fii feminist. Dacă vrei să ai o părere cât mai bună despre tine însuți o sa fii feminist și o să gătești ca să arăți cât de valoros ești tu.

Doar că odată ce ești un pic frustrat și cineva îți spune că nu ești Dumnezeu pe pământ o să faci ceea ce face orice narcisist din ăsta caricatură și o sa te înfurii și o să arunci cu ce ai la îndemâna.

Cu ce arunca maimuțele în general pentru că omul ce este altceva decât o maimuță cu un pic de scoarța pe deasupra?”, a spus Vlad Stroescu, despre comportamentul lui George Burcea, în cadrul emisiunii „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” de la Rock FM.

Declarațiile lui George Burcea care au șocat pe toată lumea

Burcea s-a înregistrat în timp ce lansa un apel la violență împotriva femeilor care nu apreciază bărbații, iar postarea sa a fost semnalată de o activistă civică și de Libertatea.

„Eu sunt pentru voi, pentru înțelegere și dragoste, pentru înțelegerea cuplului, și voi mă înjurați că eu gătesc?

Păi, fetelor, vă repet, vă doresc să aveți bărbați care în momentul în care vin de la muncă să vă ia la palme. Cu mese, cu scaune, cu capace, cum îi dădea bunicul buniicii mele, acum 15-20-30 de ani”, a spus Burcea în filmarea sa live.

Ce spune un medic psihiatru despre comportamentul lui George Burcea. Vlad Stroescu: „Un caz de feminism narcisism”
Facebook

Cartea actorului a fost retrasă de pe piață

Ulterior, el și-a șters postarea și și-a cerut scuze public. Totodată,  Editura Hyperliteratura a anunțată că retragere de pe piață a cărților semnate de actorul George Burcea.

Scriitorul Andrei Ruse, directorul Hyperliteratura și redactorul romanului „Scrisoare către Ceaușescu” şi-a spus în mod public părerea despre cele întâmplate. Acesta s-a dezis ferm de declarațiile actorului George Burcea şi a explicat faptul că s-a „crucit de câteva ori în fața monitorului”.

„M-am crucit (nu, nu exagerez, m-am crucit de câteva ori în fața monitorului, nu e nicio scoatere din context, nu e niciun politically correctness exagerat…).

Că dacă el, care a scris o carte împotriva violenței domestice și e un bărbat model (citez și sunt uluit), și este jignit că mai și gătește, atunci dacă femeilor nu le place un astfel de individ, concluzia e că le place bătaia? Nici nu mă pot coborî la nivelul la care să comentez așa ceva, pur și simplu”, spune Andrei Ruse.

Ce spune un medic psihiatru despre comportamentul lui George Burcea. Vlad Stroescu: „Un caz de feminism narcisism”
Facebook