Cadrele medicale care tratează în prezent persoanele infectate cu coronavirus din țară sunt singurele care intră în rezervele bolnavilor. Pentru a preveni riscul infectării cu virusul, medicii sunt nevoiți să își acopere complet  atât față cât și corpul și chiar încălțămintea, iar astfel bolnavii sunt în imposibilitatea de a vedea cine este dincolo de masca și cărui persoane se adresează.

Medicul Tudor Parvanescu  a vrut să le arate celor infectați cum arată dincolo de masca, făcându-i astfel să se simtă în largul lor atunci când interacționează cu el. Acesta și-a lipit  cât mai vizibil pe costumul de protecție, propria poză.

Practica tânărului este o noutate pentru medicii care tratează covid-19 în România dar nu și pentru cei din Italia, unde medicii poartă astfel de poze atașate de costumele de protecție pentru a fi mai aproape de pacientii suferinzi.

Medicul timișorean care a adus si în România această idee are 30 de ani și face gărzi la Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, în secția de Dermatologie, care este secție de suport COVID – 19.

Cadrul medical a dorit să împartă gestul sau și în mediul online pentru a fii o sursă de inspirație și pentru alți colegi de breaslă.

”Învață să fii un om mai bun! Învață să îți ajuți aproapele! Învață să tratezi un om! Învață să oferi un zâmbet! Învață să fii acolo unde este nevoie de ține! Învață să nu te ascunzi!Învață să fii solidar cu boală indiferent de specialitatea aleasă! Dacă tu crezi că poți stăpâni aceste învățături, înseamnă că te poți intitula drept medic, dar dacă îți dorești că pacientul să te considere un ‘vindecător’ mai sunt foarte multe de învățat”, a scris medicul Tudor Parvanescu pe pagină să de Facebook.