Un mecanic de bord român a fost concediat după ce opt femei au depus plângere împotriva acestuia pentru hartuire sexuală.

Reclamă

Într-una dintre zile, eram singură în bucătăria din spate a avionului, iar domnul C. A venit şi m-a luat în braţe. Când am încercat să mă retrag m-a atins cu mâinile pe sâni, spunându-mi să ne retragem după colţ. În acel moment m-am speriat şi am fugit către faţă unde erau şi ceilalţi colegi lăsându-l singur în spate”, declară una dintre însoţitoarele de zbor

Se pare că procesul a avut loc în București, unde bărbatul a contestat declarațiile acestora spunând că erau simpli colegi și că era doar mai apropiat față de femei însă fără o tentă sexuala.

Reclamă

Mi s-a intamplat de câteva ori să ajungă la avion şi să aibă un comportament mai mult decât afectuos. Dumnealui a încercat de mai multe ori să mă îmbrăţişeze, ultima dată îmbrăţişându-mă pe la spate a reuşit să mă pupe pe gât, lucru care m-a îngrozit, dar în mod politicos am reuşit să ma îndepărtez de dumnealui. Acesta m-a sunat de câteva ori şi în cameră sub pretextul că nu are cu cine să iasă şi dacă poate să mă deranjeze că este singur”,declarația unei însoțitoare de zbor

Totodată bărbatul a demonstrat în instanță că nu i s-au respectat drepturile prevazute de Codul Muncii, și a fost concediat fără a fi cercetat disciplinar, acesta fiind reangajat la aceasi companie aeriană.