Reclamă
Reclamă

Angajații McDonald susțin că se confruntă cu amenințarea cu violența fizică în fiecare zi și compania trebuie să facă o treabă mai bună pentru a îi proteja.

Un grup de angajați din Chicago a intentat un proces împotriva companiei, susținând că angajatorul lor nu a reușit să îi protejeze de violență. Cei 17 angajați lucrează la 13 restaurante diferite McDonald’s din oraș.

Muncitorii spun că poliția din Chicago răspunde la mai mult de 20 de apeluri la 911 de la magazinele McDonald’s din oraș, zilnic, transmite AP News . De asemenea, aceștia au menționat diferite cazuri de violență, inclusiv agresiune fizică și hărțuire sexuală.

David Rosenthal, avocat pentru lucrători, a declarat pentru AP News, „McDonald’s nu a reușit, la nivel sistemic, să-și protejeze angajații împotriva violenței la locul de muncă. În întreaga țară, lucrătorii McDonald’s sunt în mod regulat amenințați, asaltați și răniți de clienți.

Reclamă

Unul dintre reclamanți a declarat că, întrucât compania nu le permite lucrătorilor să blocheze ușa în timp ce curăța baie, un client a putut să intre și să se expună la ea.

Procesul spune că McDonald’s a luat măsuri pentru a-și crește profiturile, ceea ce a făcut, de asemenea, munca în restaurante mai periculoasă. Acest lucru include faptul că nu au bariere adecvate la ghișeele de check-out și nu instalează ferestre care împiedică clienții să se înghesuie prin ele.

Într-o declarație obținută de AP News, un purtător de cuvânt al McDonald’s a declarat, „McDonald’s își asumă responsabilitatea de a oferi și de a încuraja un mediu de lucru sigur pentru angajații noștri, iar împreună cu francizații noștri, continuă să investească în programe de formare care să mențină mediile sigure pentru clienții și membrii echipajului. ”

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro