Mătreața este o problemă cu care foarte multă lume se confruntă. Deși au apelat la tot felul de soluții sau șampoane scumpe, mătreața a reapărut după câteva spălări.

Totuși această problemă poate fi rezolvată și cu produse naturiste, unele persoane scăpând definitiv de această problemă.

Iaurt și piper negru

Poți face o mască pe care să o aplici înainte de spălare. Ai nevoie de o ceașcă de iaurt și două lingurițe de piper negru măcinat. Se amestecă ingredientele și se aplică pe scalp. Masca se lasă timp de o oră să acționeze, apoi se spală.

Mască cu ou

Persoanele care nu au o problemă cu ouăle crude aplicate pe scalp pot încerca și acestă metodă, care a dat rezultate foarte bune. Bați două ouă, masezi conținutul pe scalp, lași o oră și apoi speli.

Caș

Deși este greu de crezut, cașul este unul dintre alimentele care are cele mai eficiente rezultate. Efectul este unul aproape garantat însă și murdăria este pe măsură. Punem cașul pe scalp, îl lăsăm timp de o oră, apoi spălăm cu săpun și apă din abundență.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul este praful magic care te scapă de multe probleme în gospodărie. El este folosit și în tratarea mătreții. Tot ce trebuie să faci este să umezești părul, presori bicarbonatul, masezi și lași 2 minute să acționeze. După aceste 2 minute, nu mai mult, speli cu șampon și multă apă.

Oţetul de mere

Pe lângă mătreață, oțetul de mere ajută și împotriva căderii părului. Și acest tratament este unul ușor de aplicat. Se amestecă părţi egale de oţet de mere şi apă şi se pune amestecul la îndemână. După spălarea normală a părutul, se toarnă amestecul peste părul umed. Se masează și se lasă 15 minute, apoi se clătește.