Pandemia provocată de coronavirus a atins cote alarmante în întreaga lume. Marea majoritate a statelor i-au măsuri de protejare a cetățenilor și luptă pentru a stopa răspândirea virusului.

Reclamă

Același lucru îl fac și autoritățile din Republica Moldova, doar că în stilul propriu. Din cauza mai multor cazuri de infectare cu coronavirus într-un bloc din capitală, autoritățile au decis să sudeze o ușa, astfel încât oamenii să nu mai poată ieși sau intra după bunul plac. Blocul a rămas doar cu o singura cale de acces, păzită de oamenii legii.

Reprezentanții de la Pretura Sectorului Centrul au surprins și publicat imagini cu momentul în care uşile clădirii sunt sudate, astfel încât oamenii să nu poată intra sau ieşi.

Blocul cu pricina este situat în Chișinău, pe strada V. Cheltuiala, nr. 9/2.

Accesul în bloc, supravegheat de autorități

Autoritățile susțin că din bloc de poate ieși și intra pe o altă ușă. Doar un membru al familiei, o singură dată pe zi, pentru o perioadă maximă de până la 30 minute poate părăsi blocul. Părăsirea imobilului se face pentru asigurarea cu alimente şi medicamente, fără a contacta cu alte persoane prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere şi completarea unui permis special.

Locatarii blocului sunt obligați să contacteze medicul de familie în fiecare zi, pentru a anunța starea lor de sănătate. De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Centru va monitoriza respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului. Autoritățile au decis că cea mai bună metodă de a monitoriza locatarii este blocarea ușilor auxiliare ale blocului. Cei care nu vor respecta carantina vor fi pedepsiţi contravenţional.