Două primării, a două orașe din Germania au interzis circularea mașinilor diesel. Germania a început războiul cu mașinile diesel. De ce? Problema este că noxele emise de acestea sunt extrem de poluante şi fac aerul aproape irespirabil. „Aceste particule sunt de fapt niste molecule de carbon cu un înveliş de hidrocarburi aromatice şi oxizi metalici. Şi acestea s-a demonstrat faptul că au potenţial cancerigen”, afirmă Cristian Bucur, director tehnic RAR.

Reclamă

Această decizie afectează aproape jumătate din numărul mașinilor din România, aproximativ trei milioane de mașini au motor diesel în România. De ce le preferă Românii? Datorită faptului că acestea consumă mai puțin.

Și Roma a anunţat că va interzice maşinile diesel începând cu anul 2024, iar în Londra, şoferii maşinilor diesel mai vechi de 11 ani trebuie să plătească o taxă suplimentară. Parisul vrea şi el să interzică circulația mașinilor diesel înregistrate înainte de 2005.

Reclamă

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a precizat comisarul european pentru piaţă internă şi industrie.

Astfel șoferii mașinilor diesel ar trebui să se îngrijoreze, pentru că niște schimbări cu siguranță se vor face.