Se pare că românii nu au fost atât de afectați de crizele financiare prin care trece omenirea, ținând cont de mașinile care au fost înmatriculate în țară anul acesta. 

Anul 2022 a fost unul de groază din punct de vedere financiar, pentru întreaga Europă, și nu numai. Se pare, însă, că românii nu au fost atât de afectați de aceste crize financiare, ținând cont de valoarea mașinilor care au fost înmatriculate la noi în țară, anul acesta.  

Deși infrastructura din România lasă de dorit, se pare că cei care își doresc mașini scumpe nu lasă niciun obstacol să le stea în cale. Potrivit datelor furnizate de autopra.ro, cea mai scumpă mașină înmatriculată la noi în țară, anul acesta, a costat 700.000 de euro. Este vorba despre un Bugatti Veyron, luat second-hand. Bolidul poate atinge o viteză de peste 400 km/h.  

Mașinii de sute de mii de euro pe șoselele din România

Dacă la mâna a doua această mașină a costat 700.000 de euro, luată nouă este o comoară în adevăratul sens al cuvântului. Mai exact, un Bugatti Veyron nou nouț costă peste 1,6 milioane de euro. 

  Mașini de lux pe șoselele din România! Care este cel mai scump autoturism înmatriculat în 2022: Prețul este colosal

Aceasta nu este singura mașină scumpă înmatriculată anul acesta în România. Pe locul doi se află un Ferrari F8 Spider. Prețul acestuia a fost 450.000 de euro. Pe locul trei în clasamentul celor mai scumpe mașini înmatriculate în România anul acesta se află un Rolls-Royce Ghost. Prețul acestui bolid a fost de 430.000 de euro. Trei astfel de autoturisme au fost aduse, anul acesta, la noi în țară. 

Lamborghini, autoturismul preferat al Românilor cu bani

Lamborghini este o altă marcă de lux pe care românii cu bani o adoră. În anul 2022, 12 autoturisme Lamborghini Ursu au fost aduse în țară. Acest bolid are un preț de pornire de peste 200.000 de euro. 

Până în toamna anului în curs, cea mai vândută mașină la noi în țară a fost Dacia. Au fost înmatriculate peste 27.000 de autoturisme de la această marcă. Toyota, Hyundai se află pe locurile următoare.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.