Cazurile de infectare cu coronavirus cresc de la o zi la alta. Oamenii deja încep să-și pună întrebări cu privire la reintroducerea restricțiilor. 

Al șase-lea val al pandemiei de coronavirus revine cu forțe proaspete la noi în țară. De o lună de zile, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 a crescut îngrijorător de mult. În acest context, oamenii au început deja să se întrebe dacă guvernul pregătește reintroducerea restricțiilor. 

Mai mult decât atât,  premierul Nicolae Ciucă a apărut în ședința de guvern purtând o mască de protecție. În acest context, în spațiul public a apărut informația conform căreia premierul încearcă să pregătească populația pentru introducerea anumitor obligativități. 

Andrei Baciu: Tot ce trebuie să facem este să purtăm masca

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că numărul mare de îmbolnăviri zilnice creează o mare îngrijorare în rândul autorităților. Acesta explică că tot ce trebuie să facă oamenii este să poarte masca de protecție pentru a nu se îmbolnăvi. Andrei Baciu a declarat deja că sistemul de sănătate se pregătește pentru ca orice pacient să poată să beneficieze cât mai repede de asistență medicală. 

Oficialul le-a transmis celor care prezintă simptome de COVID-19 să testeze cât mai repede. Acesta reamintește că există teste și în farmacii, dar de asemenea ne putem testa și la medicul de familie.  

Masca de protecție, obligatorie? Anunț de ultimă oră de la vârful Ministerului Sănătății
Arhivă presă

„Sănătatea este extraordinar de prețioasă și destul de fragilă. Ideea e să ne protejăm cu aceste măsuri. Bun, există această creștere a cazurilor și lucrurile vor evolua în acest fel, fiindcă acesta este destinul oricărei pandemii. Vor mai fi astfel de situații”, a declarat Andrei Baciu.

„Sănătatea este prețioasă”

Totuși, oficialul din Ministerul sănătății explică faptul că masca de protecție este la nivel de recomandare și este una dintre cele mai sigure măsuri. Varianta care circulă acum și îmbolnăvește rând pe rând, românii este mult mai contagioasă, a mai reamintit oficialul. 

Pe de altă parte, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a explicat că nu are bază legală pentru a introduce obligativitatea măștii de protecție. Cu toate acestea, oficialul le recomandă românilor să se protejeze cât de mult pot pentru a limita răspândirea virusului.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.