Franța a luat decizia de a reveni la purtarea măștilor de protecție în aer liber. Începând cu 31 decembrie, în Paris se va purta din nou masca în aer liber din cauza numărului crescut de infectări cu covid. Anunțul a fost făcut de prefectura capitalei, deoarece tulpina Omicron a dus la un focar de contaminări.

Ministrul Sănătății din Franţa a publicat numărul de cazuri din ultimele 24 de ore. Parisienii au atins un nou record de contaminări cu COVID-19. Aceștia au depăşit pentru prima dată pragul de 200.000 de cazuri.

Cine va aplica noua măsură de protecție

Purtarea măștii în aer liber este obligatorie pentru toate persoanele care au peste 11 ani. Excepția vor fi persoanele care „se deplasează în interiorul vehiculelor, a bicicliştilor şi a utilizatorilor de vehicule cu două roţi⁣”. De asemenea, nici ″persoanele care „practică o activitate sportivă″⁣ nu vor fi obligate să o poarte. Acestea au fost precizările făcute de prefectura din Paris într-un comunicat.

Masca de protecție, din nou obligatorie pe străzile unuia dintre cele mai importante orașe ale lumii. Unde se aplică măsura
Pixabay

Sfaturile lui Raed Arafat pentru noaptea de Revelion

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.497 de cazuri noi de persoane infectate, dintre care 191 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

„Masca în exterior nu este obligatorie, dar în zonele aglomerate recomandat este să o purtăm, să respectăm regulile sanitare. Fiecare om vede care este situația. Dacă este ceva organizat și trebuie clar respectate regulile sanitare, atunci respectăm regulile sanitare.

Noi nu avem cum să venim în casa omului și să impunem reguli, sunt țări care fac acest lucru, dar la noi legislația nu o permite. Recomandarea noastră este să se evite aglomerația în apartament, să se evite contactul cu persoanele care nu sunt testate, vaccinate.

Deja am auzit oameni care spun – facem la noi acasă o masă de Revelion, dar am hotărât să ne testăm înainte. Cred că asta e o abordare corectă dacă inviți oameni din afara casei.

La restaurant, condițiile sunt clare – trebuie să ai certificat verde, din acest punct de vedere trebuie respectate aceste reguli”, a declarat Raed Arafat pentru Antena 3.