Trei tineri din anturajul șoferului de 19 ani, Vlad Pascu, implicat într-un accident de mașină soldat cu decesul a doi tineri în localitatea 2 Mai, au fost trimiși în judecată de către DIICOT. Numele acestora sunt Tudor Duma, cunoscut drept „Maru”, și frații Ștefan Ciprian Constantin și Costin Anton Constantin, care se află în arest preventiv.

Ei sunt acuzați de trafic de droguri de risc și de mare risc în mod continuat, deținere de droguri de risc și de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată, și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Rolul lui „Maru”

Tudor Duma, cunoscut drept „Maru”, furniza droguri lui Vlad Pascu și se pare că acesta a fost persoana care a spart farmacia Spitalului Floreasca înainte de a fi reținut și dus la DIICOT pentru audieri. Potrivit DIICOT, anumite acuzații împotriva lui Tudor Duma susțin că în perioada ianuarie-septembrie 2023, el a achiziționat diverse cantități de canabis de la frații Constantin, cu scopul de a le trafica.

În luna aprilie, el a oferit aproximativ 10 grame de metamfetamină cristal participanților la o petrecere, inclusiv minorilor, pentru consum. De asemenea, el a deținut o cantitate de Fentanyl, un drog de mare risc, la domiciliu în scopul traficării acestuia.

Tudor Duma a mai consumat diverse cantități de canabis și codeină, droguri de risc și, în iulie 2022, a fost prins de un echipaj de jandarmi în județul Constanța cu o cantitate de canabis destinată consumului personal. De asemenea, după investigațiile efectuate, s-a descoperit că Tudor Duma avea în mod ilegal mai multe cartușe letale la domiciliu, care trebuiau autorizate conform legii privind regimul armelor și munițiilor.

Frații Ștefan Ciprian Constantin și Costin Anton Constantin sunt acuzați că i-au vândut droguri lui Tudor Duma pentru trafic, iar pe data de 14 septembrie 2023, dețineau o cantitate de 844,59 grame de canabis în scopul comercializării. Unul dintre ei a mai deținut și alte cantități de canabis pentru consumul propriu, precum și o țigară conținând acest drog.

Prin rechizitoriu s-a cerut menținerea măsurilor preventive luate împotriva inculpaților și obligarea acestora să plătească o sumă de 30.000 de lei, reprezentând cheltuielile judiciare avansate de stat.

„Maru”, dealerul lui Vlad Pascu a fost trimis în judecată de DIICOT

Acuzațiile aduse lui Vlad Pascu

DIICOT a decis să despartă materialul de urmărire penală și să continue investigațiile în privința unui alt inculpat pentru posesie ilegală de droguri de risc pentru consumul propriu, precum și investigația unui caz nou referitor la pornografie infantilă, influențarea declarațiilor și șantaj. Dosarul urmează să fie judecat la Tribunalul București.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie de către DIICOT, tot la Tribunalul București, sub acuzațiile de consum și trafic de droguri, alături de părinții săi, Miruna Pascu – acuzată de infracțiuni contra înfăptuirii justiției și Claudiu Pascu – acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. De asemenea, Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă în legătură cu accidentul din 2 Mai, iar dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Mangalia.