Fetița de 11 ani, prietena micuței Raisa, fetița ucisă pe trecerea de pietoni de o mașină de poliției, în cursul zilei de joi, se află internată la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, iar starea ei este stabilă. Adolescenta i-a povestit mamei sale tot ce s-a întâmplat. 

Mama fetei de 11 ani care a reușit printr-o minune să se salveze, noroc pe care nu l-a avut și Raisa, fetița ucisă joi, a dat primele declarații despre starea de sănătate a fiicei sale.

Mărturia cutremurătoare a supraviețuitoarei accidentului în care Raisa a murit, calcată pe zebră de un polițist: „Mami, noi…”

Femeia povestește că fiica ei a avut un șoc atunci când a aflat că prietenă ei a murit în accident și acum este sedată. Femeia cere să se facă dreptate și vinovatul, adică polițistul care le-a călcat pe zebră,  să plătească pentru tot ce a făcut.

„Ca orice mamă am întrebat-o în primul rând cum se simte și apoi cum s-a întâmplat. Și mi-a explicat copilul: ”Mami, ne-am asigurat de nu știu câte ori, stânga-dreapta. Nu venea nicio mașină. Am coborât pe trecerea de pietoni. Raisa se ținea de mine”. Se țineau una de cealaltă, de fapt. Am ajuns aproape de trecerea de pietoni și la un moment dat a văzut că venea acest individ cu o viteză destul de mare pentru zona respectivă și pentru faptul că se apropia de trecerea de pietoni.

Copilele atunci au grăbit pasul ca să ajungă pe trotuar și l-au văzut cum a accelerat și mai tare. Pe fetița mea a lovit-o și a aruncat-o pe burtă pe trotuarul celălalt, iar de Raisa nu mai știa”, a povestit mama fetei la Antena 3.

Mărturia cutremurătoare a supraviețuitoarei accidentului în care Raisa a murit, calcată pe zebră de un polițist: „Mami, noi...”
Captură TV

Polițistul care a provocat tragedia, plasat sub control judiciar

Polițistul care a accidentat-o pe Raisa mortal pe trecerea de pietoni este urmărit penal pentru uciderere din culpă și a fost plasat sub control judiciar.

„Din administrarea mijloacelor de probă, s-a reţinut că avea mijloacele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reţinut incidenţa niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate.

Ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admise în localitate, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice ce au cauzat decesul imediat. Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni”, a declarat Procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.