Martin Zubimendi, favorit pentru a-l înlocui pe Busquets la Barcelona, după ce acesta se va "retrage" în fotbalul american, pe final de carieră.

Barcelona știe că unul dintre posturile care trebuie întărite este cel de pivot la mijlocul terenului, deoarece Sergio Busquets va părăsi clubul catalan în vară, odată cu terminarea contractului, și va începe o aventură în fotbalul american.

Aceasta este acum intenția sa și se pare că nu își va schimba planurile. Acest lucru înseamnă că Barcelona trebuie să caute urgent un înlocuitor.

În plus, postul de pivot este singurul pe care Xavi nu l-a dublat în echipă, dar există mai mulți jucători care pot juca în această poziție care nu sunt în mod natural un pivot.

Înlocuiri

În ultimele zile au apărut numeroase nume de posibile înlocuiri pentru echipă, deoarece s-a spus că Barcelona caută jucători care și-au terminat contractele.

Cu toate acestea, jucătorul favorit pentru a întări echipa este Martin Zubimendi.

Jucătorul de la Real Sociedad este cel care îi place cel mai mult lui Xavi și pentru care se va face prima încercare de a-l înlocui pe Busquets.

Problema pe care o are este că formația din San Sebastian nu nu se lasă așa ușor și totul indică faptul că va îndrepta spre Barcelona clauza de reziliere care este de 60 de milioane de euro.

Plecarea lui Busquets

Aici apare problema pentru Barcelona. Nu sunt prea mulți bani, iar clubul continuă să aibă probleme cu salariile.

Este adevărat că plecarea lui Busquets reprezintă o economie semnificativă în ceea ce privește finanțele clubului.

Căpitanul azulgrana se apropie de 25 de milioane de euro brut pe sezon ca salariu, dar chiar și așa, este o operațiune complicată.

Iar ceea ce este clar este că nu va veni cineva în luna ianuarie, deoarece nu există suficiente fonduri pentru a-l semna. Înlocuirea s-ar putea produce tocmai în vara lui 2023, dar antrenorul catalunilor va insista, cu siguranță, să semneze acest jucător, pe care și-l dorește extrem de mult.

Share.