Regizorul Martin Scorsese, cunoscut pentru filmografia sa impresionantă, plănuiește să revină la un proiect mai vechi, un film biografic despre legenda muzicii Frank Sinatra, după ce a abandonat ideea în 2017 din cauza neînțelegerilor cu moștenitorii. Potrivit informațiilor obținute de Variety, Scorsese își dorește ca Leonardo DiCaprio să-l interpreteze pe Sinatra, iar Jennifer Lawrence să-i dea viață Avei Gardner, a doua soție a cântărețului. Deși Tina Sinatra, fiica artistului, nu a aprobat încă acest proiect, Scorsese pare hotărât să continue.

În paralel cu pregătirile pentru filmul despre Sinatra, Scorsese este implicat și în dezvoltarea unui alt lungmetraj, despre viața lui Iisus, inspirat de opera literară a lui Shūsaku Endō. Filmul, care a fost binecuvântat de Papa Francisc anul trecut, va avea locații de filmare în Israel, Italia și Egipt și îi va avea ca protagoniști pe Andrew Garfield și Miles Teller. Acest proiect va avea o durată de aproximativ 80 de minute și se va desfășura în contemporaneitate, urmărind să aducă creștinismul într-o lumină nouă și accesibilă, departe de conotațiile negative adesea asociate cu Biserica.

De asemenea, Scorsese colaborează cu DiCaprio pentru adaptarea cărții „The Wrecked of the Wager” de David Grann, o poveste despre o revoltă pe o navă militară britanică în secolul al XVIII-lea. Aceste proiecte subliniază varietatea tematică a lucrărilor viitoare ale lui Scorsese și interesul său continuu pentru reinterpretarea istoriei prin cinema.