Reclamă
Reclamă

Mark Zuckerberg aduce acuzații destul de grave aplicației TikTok. El critică platforma pentru că cenzurează postările utilizatorilor și protejează imaginea Guvernului Chinez, ceea ce este clar un atac la libertatea de exprimare în mediul online.

Pentru cei care nu știu încă acest lucru, TikTok este o aplicație chinezească, deținută în prezent de ByteDance. În trecut aplicația de numea Musical.ly, însă a fost ulterior vândută și regândită.

Mark Zuckenber a încercat în anul 2016 să cumpere această platformă, văzând în ea o oportunitate pentru a pătrunde pe piața chineză. Cu toate acestea, acțiunile sale nu au fost niciodată duse la bun sfârșit.

Confrom surselor apropiate, Facebook nu și-a mai dorit să dețină platforma din motive de securitate. Ei erau îngrijorați pentru utilizatorii tineri ai aplicației, precum și a influenței pe care o are statul chinez asupra platformei.

Reclamă

În timpul unui discurs public la Georgetown, Mark Zuckerberg a declarat: „În timp ce serviciile noastre precum WhatsApp pot fi folosite  de protestanți și activiști de oriunde […] pe TikTok, aplicația din China care se răspândește atât de rapid la nivel mondial, menționările despre proteste sunt cenzurate, chiar și aici în SUA. Este acesta internetul pe care ni-l dorim?”

Reprezentații platformei TikTok nu au răspuns însă acuzațiilor lui Zuckerberg, însă există și surse care afirmă că Zuckerberg face aceste atacuri tocmai pentru că compania nu este deținută de Facebook, iar acest sector este în prezent unul blocat pentru el.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro