Mark Zuckerberg și Priscilla Chan au vândut una dintre casele lor din San Francisco pentru 31 de milioane de dolari, într-o tranzacție în afara pieței, a confirmat un purtător de cuvânt al familiei.

Tranzacția marchează cea mai scumpă vânzare din San Francisco de până acum în acest an. Construită în 1928, casa de 7.386 de metri pătrați are patru dormitoare și patru băi și se află la marginea cartierelor Mission District și Dolores Heights din oraș. Vânzarea s-a încheiat la 1 iulie, dar înregistrările tranzacției abia acum au devenit disponibile publicului.

Cofondatorul Facebook-cum-Meta, în vârstă de 38 de ani, și soția sa, în vârstă de 37 de ani, au cumpărat casa în 2012 pentru puțin sub 10 milioane de dolari prin intermediul unei societăți cu răspundere limitată cu sediul în California.

Mark Zuckerberg și Priscilla Chan și-au vândut una dintre locuințe

Sursa: Social media

Deși un reprezentant al organizației a confirmat acordul, dl Zuckerberg și dna Chen nu au fost disponibili pentru comentarii. Cumpărătorul a fost o societate cu răspundere limitată cu sediul în Delaware

Când cuplul a cumpărat casa în urmă cu 10 ani, aceasta era cu aproximativ 1.800 de metri pătrați mai mică, iar prețul de vânzare a stabilit probabil un record pentru Mission District, într-o perioadă în care San Francisco vedea primele semne ale unei preluări a sectorului tehnologic.

Când cuplul a cumpărat casa în urmă cu 10 ani, aceasta era cu aproximativ 1.800 de metri pătrați mai mică, iar prețul de vânzare a stabilit probabil un record pentru Mission District, într-o perioadă în care San Francisco vedea primele semne ale unei preluări a sectorului tehnologic, a relatat la vremea respectivă The Wall Street Journal.

Fondată în 2015, Chan Zuckerberg Initiative își propune „să ajute la rezolvarea unora dintre cele mai dificile provocări ale societății – de la eradicarea bolilor și îmbunătățirea educației, până la abordarea nevoilor comunităților noastre locale”, potrivit site-ului său. Doamna Chan și domnul Zuckerberg sunt cofondatorii și ocupă funcția de co-CEO.