Mark Zuckerberg pare că nu acordă atenție împiedicării politicienilor să te mintă pe facebook. Acest fenomen a intrat în atenția publicului pe baza situației dintre Donald Trump și Twitter. Președintele american a intrat într-un conflict major pe baza a două postări făcute pe platforma Twitter. Acum utilizatorii facebook încep să își ridice semne de întrebare referitoare la ce poate fi sau nu postat pe platformă.
Mark Zuckerberg și postările de pe facebook
Mark Zuckerberg spune că discursul politic oricât de „îndoctrinat” poate ieși un om prin interacțiunea cu el nu poate fi interzis. Premisa lui Mark Zuckerberg este alta. Crede că este important să fim la curent cu ce spun politicienii. Doar cunoscând ce spun politicienii pe Facebook pot să fie la curent cu evoluția acestora. Discursul politic rămâne un subiect sensibil în democrație. Dar cum altfel putem discerne binele de rău sau adevărul de minciuni? Dacă nu intrând în contact cu ambele părți ale medaliei?
„O rețea de socializare este, general vorbind, o rețea de persoane cu scopuri comune, cum ar fi o rețea de studenți, politicieni, dar chiar și de hoți, în contrast cu rețelele tehnice ca rețeaua de telefon sau gaz metan. Rețelele de socializare din web (Internet) sunt numite și „rețele sociale”. În ultimii ani printr-o rețea socială se înțelege deseori și o rețea (informațională) de utilizatori Internet, bazată pe anumite situri web la care utilizatorii se pot înscrie și interacționa cu alți utilizatori, deja înscriși.” Andra Sova
În ciuda aparentei totale libertăți există limite care nu pot fi trecute.A mărturisit că în ciuda nevoii de a cenzura nu va interzice niciodată tipul de mesaje ca cele scrise de Trump. Mark Zuckerberg care ar fi mărturisit în urmă cu ceva timp că-i va lăsa pe politicieni să-și ducă pe facebook campaniile electorale. Doar așa ar respecta necesitatea libertății de exprimare.
Acesta nu de mult timp ar fi spus că „Nu cred că Facebook sau altă platformă trebuie să se transforme în arbitri ai adevărului”. Mark Zuckerberg.