Reclamă
Reclamă

Mark Zuckerberg a declarat recent în cadrul unei conferințe că ar fi fost concediat de mult din cadrul Facebook dacă nu ar fi avut control total asupra ei.

El deține 60% din dreptul de vot asupra rețelei de socializare Facebook, iar acest lucru i-a asigurat locul în companie. Acesta a declarat:

„Unul dintre lucrurile pentru care sunt foarte norocos datorită faptului că am înființat această companie, știți, este că am într-un fel control de vot asupra ei […]. Și acest lucru este important, pentru că, fără asta, au fost foarte multe momente în care aș fi fost concediat.”

Reclamă

Un exemplu în acest sens este anul 2006, atunci când Facebook nu era atât de popular și a avut ocazia să își vândă acțiunile companiei Yahoo, pentru 1 miliard de dolari. Zuckerberg a refuzat, fapt ce l-a dus în punctul în care și-a pierdut mare parte din echipa lui de management.

Mark a povestit că acest incident i-a conferit multă încredere de sine, în special pentru că avea o vârstă foarte fragedă, iar restul comitetului de administrație era format din oameni mult mai experimentați. El consideră că acest lucru l-a făcut să creadă că este capabil să ia cele mai bune decizii pentru Facebook, chiar dacă și-a pierdut mare parte din echipă.

Un alt eveniment asemănător a fost înregistrat în anul 2018, când Facebook a pierdut aproape 100 miliarde de dolari. Aceste pierderi au fost înregistrate datorită deciziei lui Zuckerberg de a renunța la o parte din conținutul video și reclame și de a se concentra mai mult pe relațiile dintre prieteni și familie. În ciuda pierderilor din anul respectiv, numărul utilizatorilor a crescut, iar acum pierderile au fost ameliorate.

Ca o concluzie, Mark a declarat că uneori este mai bine să iei decizia corectă, care îți va asigura profit pentru o perioadă mult mai lungă de timp. În ciuda riscurilor pe care și le-a asumat, el este un adevărat bărbat de succes.

Reclamă
Share.

Sunt Simona Păun, o tânără jurnalistă cu studii în litere. Combinez pasiunea pentru scris cu o neînfricată ambiție. Chiar dacă sunt la început de drum, sunt deja recunoscută pentru investigațiile mele profunde și abordarea meticuloasă. Viitorul pare strălucit în fața mea.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro