Zuckerberg este unul dintre bărbații care se pot mândri cu o sumă destul de mare de bani în cont. Mai exact, bărbatul a strâns aproximativ 50 de miliarde de dolari datorită acțiunilor pe care le deține. Mark se poate mândri cu o familie frumoasă. Acesta are o soție care îl susține necondiționat. În urmă cu ceva timp, acesta a devenit tată pentru prima dată și a declarat că se simte în sfârșit împlinit.

Am putea spune că cele două fiice ale bărbatului sunt norocoase să aibă părinți așa bogați. Totuși, lucrurile nu stau chiar așa. În urmă cu câțiva ani, Mark a hotărât că cel mai bine ar fi să doneze aproximativ 99% din acțiunile pe care le deține.

Mark

Decizia a venit în urma unei discuții pe care bărbatul a avut-o cu soția sa. Cei doi au ajuns la concluzia că fiecare copil ar trebui să se bucure de un gram de fericire. Aceștia au luptat și luptă în continuare pentru egalitatea dintre oameni. Tot ei consideră că ceea ce au făcut a fost un pas mic către schimbarea mentalității oamenilor.

Pentru a-i explica lui Max, fiica cea mare, decizia drastică pe care a luat-o, Mark i-a lăsat o scrisoare pe care să o citească atunci când va ajunge la vârsta maturității. Priviți un fragment din aceasta:

„Sănătatea se îmbunătățește. Sărăcia se micșorează. Cunoașterea crește. Oamenii se conectează. Progresul tehnologic în fiecare domeniu înseamnă că viața ta ar trebui să fie dramatic mai bună decât a noastră azi (…) Credem că toate viețile au o valoare egală și asta include mult mai mulți oameni care vor trăi în generațiile viitoare decât cei care vor trăi astăzi.”