Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, vineri, că deja se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022. Aceste taloane conțin mărirea pensiei minime.

1. Vești bune pentru pensionarii români!

”Acum, în Ajun de Crăciun, vreau să-i asigur pe părinţii şi bunicii noştri că, în luna ianuarie, pensiile se vor plăti la noile valori majorate. Se tipăresc taloanele de pensie aferente lunii ianuarie a anului 2022. Aceste taloane care mărirea pensiei minime, cu 25%, la 1.000 de lei, mărirea valorii punctului de pensie la 1.586 de lei. De asemenea, conțin şi acordarea ajutorului financiar pentru seniorii României care au valoarea pensiei mai mică sau egală cu 1.600 de lei, până la concurenţa sumei de 2.200 de lei!”, anunţă ministrul Muncii într-o postare pe Facebook.

În 15 decembrie, Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 10% şi a pensiei minime cu 25%.

2. Sprijin financiar pentru pensionari

În urmă cu o săptămână, Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă care prevede acordarea unui ajutor financiar pentru pensionarii sistemului public de pensii. Condiția pentru primirea acestui ajutor financiar este ca pensionarul să aibă pensie mai mică sau egală cu 1.600 de lei.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a mai anunțat în urmă cu două săptămâni că niciun pensionar din România nu va primi mai puțin de 2.200 de lei în luna ianuarie. Această măsură are scopul de a-i sprijini pe cei mai nevoiași dintre părinții și bunicii români.

Astfel, precizează Marius Budăi, sprijinul financiar va crește pentru cei cu pensie de 1.600 de lei, până la valoarea de 1.000 de lei. Totodată, românii cu o pensie de 1.000 de lei, vor primi 1.200 de lei ca sprijin.

3. Cum puteți calcula pensia pe care o veți lua din ianuarie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dezvăluit care este formula de calcul pe care românii trebuie să o folosească pentru a afla cu cât le vor crește pensiile anul viitor.

Oficialul social-democrat din Guvernul Ciucă a reamintit că pensiile vor crește cu 200 de lei. Astfel, de la 800 de lei, cât sunt în prezent, vor ajunge la 1.000 de lei începând cu luna ianuarie. Românilor care au pensie între 800 și 1.000 de lei li se vor aplica noua valoare a punctului de pensie.