Ministrul Muncii, social-democratul Marius Budăi, a vorbit despre creșterea salariului la noi în țară. Oficialul a spus că de la 1 ianuarie 2023 românii ar putea primi mai mulți bani de la angajatori. Cu toate acestea, social-democratul a explicat că astăzi se va lua o decizie clară, în Consiliul Tripartit.    

Întrebat dacă cei 3.000 de lei vor cuprinde și o componentă de 200 de lei neimpozabili, Budăi a explicat:   

Crește salariul minim în România

„Din jumătatea anului 2022 a pus la dispoziţia mediului de afaceri o sumă de 200 de lei, pe care să o poată asigura ca şi salariu angajaţilor săi, unde statul nu percepe nicio taxă. Până acum a fost la decizia angajatorului, acum ne dorim să o introducem în cei 3.000 de lei şi să continuăm această practică şi anume să nu îi taxăm”, a completat Marius Budăi.   

Marius Budăi a precizat că politicienii iau în calcul toate variantele pentru a-i sprijini pe angajații din România. De asemenea, majorarea salariului s-ar putea întâmpla de la 1 ianuarie 2023.   

Recent, ministrul Muncii a mai vorbit și despre alte soluții prin care statul i-ar putea susține pe angajați, dar și pe angajatori. Printre aceste măsuri se află, în primul rând, creșterea salariului minim la 3.000 de lei. 

Colaj Substantial

Mai mult sprijin financiar pentru românii din categoriile vulnerabile  

În anul 2023 politicienii din Coaliția de Guvernare anunță că se vor lua mai multe măsuri în sprijinul cetățenilor aflați în categoriile vulnerabile. Așadar, pe lângă creșterea salariului, vor crește și alocațiile copiilor. În același timp, statul va majora și pensiile bătrânilor țării.   

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că va continua și sprijinul financiar în vouchere de câte 50 de euro, acordate o dată la două luni. Tot pentru pensionari mai este și măsura legată de cea de-a 13-a pensie. În ultimul rând, oamenii care se confruntă cu probleme grave financiare vor primi bani de la Guvern pentru plata facturilor.