Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut noi precizări cu privire la pensiile pe care românii trebuie să le primească în luna decembrie. 

Ministrul Muncii, social-democratul Marius Budăi, a transmis mai multe informații importante cu privire la pensiile pe care românii urmează să le primească în ultima lună din anul 2022. Iată în ce perioadă vor primi vârstnicii pensiile pentru luna decembrie. 

Așadar, social-democratul, Marius Budăi, a precizat că pensiile românilor aferente lunii decembrie vor intra pe cardurile românilor în perioada 12-14 ale lunii ianuarie. Cât despre decalările care ar urma să aibă loc, spune oficialul, ar fi vorba doar despre maximum două zile. 

Când vor primi românii pensiile aferente lunii decembrie

„Calendarul în plată la cont pe card se păstrează, așa cum se știe, în 12-14 ale lunii. Este început de an, o zi-două va fi decalată plata cu efectuarea plăților, dar comprimăm plățile și așa cum am beneficiat întotdeauna de sprijinul Poștei Române și chiar acum, în 2 decembrie, când este liber, se vor face plăți. Cu siguranță vom asigura aceste plăți”, a declarat Marius Budăi. 

Începând din ianuarie 2023, pensionarii vor primi mai mulți bani pe carduri. Coaliția de guvernare a anunțat recent procentul cu care vor crește pensiile românilor. Așadar, pensiile românilor vor crește, începând cu anul viitor, cu 12,5%. Este important de precizat, însă, că nu toți pensionarii vor beneficia de aceste majorări. Există totuși o soluție și pentru aceștia. 

Marius Budăi a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu pensiile românilor în luna decembrie
Colaj Substantial

Nu toate pensiile vor crește cu 12,5%

Mai exact, pensiile care au pensii mai mici de 3.000 de lei, dar mai mari de 1.800 de lei, nu vor beneficia de majorarea de 12,5%. Acestora le vor crește pensiile cu 10%, însă lucrurile nu rămân în aer pentru aceștia. Mai exact, conform lui Marius Budăi, aceștia vor primi suma de 1.000 de lei în tranșe, de la stat. De aceste sume de bani vor beneficia peste 2,3 milioane de pensionari. 

Pe de altă parte, analiștii politici sunt de părere că aceste majorări nu ajută deloc bătrânii României. Adrian Negrescu, analist politic, este de părere că pensiile din România nu cresc absolut deloc. Chiar dacă se adaugă bani în plus la pensie, în același timp cresc și prețurile.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.