Marius Budăi, ministru social-democrat al Muncii, a anunțat, marți, că vârstnicii cu pensii până în 2.000 de lei vor primi un ajutor de 700 de lei de la stat. Trebuie menționat că acest ajutor se acordă doar o dată de către stat.

Oficialul explică faptul că acest ajutor este un sprijin pe care coaliția de guvernare l-a gândit pentru a sprijini categoriile vulnerabile.

Ajutor pentru pensionarii români

„Sunt deja acele vouchere, proiect în derulare la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, și acum, 3,2 milioane de pensionari cu pensie mai mică de 2.000 de lei, vor primi un sprijin unic în luna iulie de 700 de lei”, a declarat Budăi.

De asemenea, mai este o strategie pentru pensionarii care au pensii până la 1.500 de lei. Aceștia vor primi 250 de lșei din două în două luni, iar pe lângă acești bani, vor mai primi și suma de 700 de lei. Marius Budăi mai spune că, dacă Guvernul va avea cifre pe masă, atunci în continuare se va gândi și la următoarele măsuri. Ministrul Muncii recunoaște faptul că nu este o situație fericită pentru omenire, însă aceste probleme nu se întâmplă numai în România, ci peste tot în lume.

Ce spune Marius Budăi despre creșterea pensiilor

Banii pentru acest nou sprijin de 700 de lei vor fi asigurați din bugetul de stat. Întrebat dacă are în plan majorarea pensiilor, ministrul Muncii a precizat că aceasta este grija lui principală și a coaliției de guvernare.

Marius Budăi a anunțat chiar acum: Acești pensionari vor primi 250 de lei în plus
Sursa: Social media

Budăi a precizat că banii pentru acest nou sprijin vor veni din bugetul de stat.

„Chiar dacă nu ne lăudăm cu aceste măsuri, nu facem capăt de țară, dar trebuie să-i sprijin pe cetățeni și luăm în calcul acest aspect. Când avem ceva de anunțat clar vom comunica”, a mai declarat oficialul din Guvern.