Legea privind dublarea alocației pentru copii a fost promulgată marți de către președintele Klaus Iohannis.

Reclamă

Șeful statului a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 9/2019 privind modificarea şi completarea Legii nr. 61/1993 cu privire la alocaţia de stat pentru copii, precum şi modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 cu privire la protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Reclamă

Legea prevede că „alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3); c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap”.

Actul normativ prevede că, anual, prin hotărârea Guvernului, alocația de stat pentru copii se majorează.

„Vorbim despre nişte sume care nu sunt prinse în buget şi atunci Guvernul va trebui să vină cu soluţii pentru a vedea cum se poate continua. (…) Există variante, cu siguranţă, însă trebuie să fim foarte realişti. Prima rectificare de buget, deci o rectificare înseamnă să se mute bani de la un capitol la altul, se poate face abia la mijlocul anului”, preciza Iohannis, menționând faptul că nu ar fi avut motive să nu promulge această lege.

Termenul de intrare în vigoare a acestei legi nu a fost încă stabilit.