Reclamă
Reclamă

Liberalul Mario De Mezzo a fost ales primar al municipiului Slatina, obținând 48,97% din voturi în alegerile locale, detronând astfel secretarul general al PSD, Paul Stănescu. În competiție, candidatul PSD, Constantin Moț, a strâns doar 38,45% din voturi. La Digi24, De Mezzo a declarat că a fost o „victorie zdrobitoare” și că cetățenii au decis că este nevoie de o schimbare.

„Oamenii și-au arătat nemulțumirea față de o administrație pe care eu am numit-o incompetentă și coruptă. La un vot masiv, un vot record pentru alegerile locale, aproape 50% au decis că e nevoie de o schimbare a administrației, au arătat că sunt de acord cu mine”, a afirmat De Mezzo.

El a subliniat că victoria sa cu o diferență de 3.300 de voturi îi conferă legitimitate în fața locuitorilor. „Am câștigat cu 3.300 voturi diferență. Oamenii au spus foarte clar că e timpul ca această administrație să plece acasă și să vină altă administrație bazată pe specialiști, condusă de mine, a PNL”, a adăugat De Mezzo.

Reclamă

Criticând fosta administrație, primarul ales a declarat că niciun proiect început în mandatul anterior nu a fost finalizat, ceea ce înseamnă că „totul este de făcut”. El a dat exemple specificănd că un obiectiv important pentru locuitorii din Slatina este redobândirea controlului asupra cimitirului public. „Noi avem dorințe simple: oamenii vor să ia cimitirul înapoi. Municipiul Slatina nu are un cimitir public, cimitirul e dat în concesiune unor oameni care exploatează durerea și oamenii în momentele lor cele mai dureroase. Costă 180 de milioane de lei vechi (18.000 de lei) o înmormântare”, a explicat De Mezzo.

Un alt proiect major anunțat de noul primar este asigurarea apei potabile în oraș până la finalul mandatului său. „Pe factura de apă nu scrie apă potabilă, ci apă, pentru că apa din Slatina nu respectă parametrii de potabilitate, iar Compania de apă Olt, care este căpușată, scrie doar ˶apă˝. Peste 90% dintre oameni nu beau apă de la chiuvetă”, a detaliat primarul ales.

În plus, Mario De Mezzo are în vedere un proiect de suflet: reabilitarea centrului vechi al orașului. „Centrul vechi este o ruină. Străbunicul și bunicul meu, arhitecți constructori, au construit centrul vechi din Slatina. Astăzi sunt o ruină. Pentru mine este un proiect de suflet”, a concluzionat primarul ales.

Primarul liberal însumează importante inițiative pentru noul său mandat: redobândirea controlului asupra cimitirului public, asigurarea apei potabile și reabilitarea centrului vechi al orașului.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro