Reclamă
Reclamă

Francezii s-au săturat „să li se dea lecţii”, a declarat Marine Le Pen, vineri, criticând astfel poziţia căpitanului echipei de fotbal a Franţei, Kylian Mbappe, care cu o zi înainte a făcut apel la populaţie să „voteze pentru partea bună” în turul al doilea al alegerilor legislative, transmite News.ro.

„Francezii s-au săturat să li se dea lecţii de morală şi să li se dea instrucţiuni de vot”, a afirmat liderul extremei drepte franceze pentru canalul american CNN International, care a postat un extras din interviu pe reţelele sociale. „Kylian Mbappe este fără îndoială un fotbalist foarte bun”, a recunoscut Marine Le Pen, precizând că ea însăşi „nu prea pasionată de fotbal”. Dar „această tendinţă a actorilor, fotbaliştilor şi cântăreţilor de a veni să le spună francezilor ce ar trebui să voteze (…) începe să fie foarte rău resimţită în ţara noastră”, a adăugat ea, mai ales atunci când sunt „milionari sau chiar miliardari care trăiesc în străinătate”, care vorbesc cu „oameni care câştigă 1.300, 1.400 de euro pe lună”, a subliniat ea.

„Acei oameni care au norocul să trăiască bine, chiar foarte bine, să fie protejaţi de insecuritate, sărăcie şi şomaj (…) cred că ar trebui să-şi păstreze o formă de rezervă”, a insistat Marine Le Pen.

Reclamă

Joi, Kylian Mbappe a declarat că este „foarte urgent” să se voteze după „rezultatele catastrofale” ale primului tur, care au pus Rassemblement National (RN) în poziţia de a obţine o majoritate în Adunarea Naţională. „Sperăm că toată lumea se va mobiliza şi va vota pentru partea bună”, a adăugat atacantul vedetă, în cadrul unei conferinţe de presă înaintea sfertului de finală al Euro-2024 cu Portugalia, vineri seara.

Rassemblement National a obţinut rezultate solide – aproximativ 33% din voturi la nivel naţional – duminică, în primul tur al alegerilor anticipate, lăsând partidul lui Marine Le Pen pe punctul de a obţine potenţial puterea. Al doilea tur al alegerilor legislative are loc duminică.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro