Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, a pus sub semnul întrebării lipsa de reacție a Israelului față de atacurile Kievului asupra teritoriului Federației Ruse, într-o replică adresată ambasadoarei Israelului în Rusia, Simona Halperin. Aceasta din urmă a solicitat condamnarea de către Rusia a atacului Iranului, potrivit informațiilor furnizate de agenția de presă TASS.

„Simona, amintiţi-mi, când a condamnat Israelul măcar unul dintre atacurile regimului de la Kiev asupra regiunilor ruse? Nu ţineţi minte? Nici eu. În schimb, ţin minte declaraţiile regulate ale unor persoane oficiale israeliene în sprijinul acţiunilor lui Volodimir Zelenski,” a declarat Zaharova pe canalul său de Telegram. Zaharova a accentuat impactul pe care îl au acțiunile Kievului asupra populației civile și infrastructurii din Rusia, definindu-le ca pe „acţiuni teroriste”.

Într-o altă dezvoltare a discuțiilor geopolitice, fostul președinte rus Dmitri Medvedev a abordat potențialul unui conflict între Israel și Iran, evidenţiind consecințele unui asemenea scenariu asupra perspectivelor de realegere a președintelui american Joe Biden. „America nu vrea un război de proporţii în Orientul Mijlociu. Uciderile din Gaza înrăutăţesc perspectivele lui Biden la alegeri, iar un război între Israel şi Iran ar introduce o incertitudine suplimentară,” a estimat Medvedev, care ocupă în prezent funcția de vicepreşedinte al Consiliului Securităţii Rusiei.