Activități esențiale o se vor închide luni, 19 septembrie, în Marea Britanie

Marea Britanie a anunțat că luni, 19 septembrie, în contextul sărbătorii naționale pentru funeraliile reginei Elisabeta a II-a, închide activitățile esențiale. Măsura a stârnit revoltă în rândul cetățenilor, care sunt nevoiți să suporte consecințele. Vorbim despre programări la medic anulate, supermarketuri închise sau amânări de zboruri.

Britanicii se vor confrunta luni cu o înghețare a tuturor activităților esențiale. Decizia de a închide activități esențiale în ziua funeraliilor reginei Elisabeta a II-a nu a fost întâmpinată cu prea mult entuziasm. Măsura a atras numeroase critici și nu a fost privită cu ochi buni mai ales de pacienţii cărora li s-a spus că programările prin Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), pentru care au aşteptat luni întregi, au fost anulate.

„Pentru pacienţii care probabil au aşteptat până la doi ani pentru o intervenţie chirurgicală electivă sau pentru programări – dacă sunt apoi anulate pe 19, va fi incredibil de stresant.

În calitate de personal în primele rânduri NHS, DAUK se întreabă dacă responsabilii însărcinaţi să ia decizii în guvern înţeleg cu adevărat efectele reale ale hotărârilor lor”, a declarat Ellen Welch, copreşedinta asociaţiei medicilor DAUK, pentru Reuters.

Marea Britanie închide activități esențiale în ziua funeraliilor reginei Elisabeta a II-a. Măsura a stârnit revoltă
Social media

Marea Britanie se „închide” pe  19 septembrie

După reacțiile vehemente venite în urma decizie de a închide activitățile esențiale în data de 19 septembrie, Guvernul a reacționat. A fost precizat faptul că nu există obligaţia de a anula sau amâna evenimente sau de a închide spaţii, iar decizia a fost lăsată la latitudinea organizațiilor.

Cu toate acestea, multe supermarketuri, care funcționează de obicei cu program mai scurt în timpul altor sărbători naționale, au anunțat că vor fi închise luni. De exemplu, Tesco, Lidl, Asda, Iceland, Aldi şi Poundland au anunțat că își vor închide porțile.  De asemenea, Primark, Ikea, Harrods şi WH Smith, alături de operatorul de cinema Cineworld, au anunţat că vor fi închise.

Un anunț similar a fost făcut și de McDonald’s. Toate restaurantele sale din Marea Britanie vor fi închise luni până la ora locală 17:00. De asemenea, aeroportul Heathrow din Londra, cel mai aglomerat din Marea Britanie, a anunțat că se aşteaptă la schimbări ale activităţilor în ziua de luni.

Distribuie

Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A urmat mai multe cursuri de Multimedia – Radio și Televiziune, activează în presa online de trei ani. În prezent este redactor al publicației Substanțial.ro. Este bine ancorată în tot ceea ce ține de showbiz și la curent cu ultimele noutăți.