Echipele ANSVSA au efectuat în fiecare zi a anului mai multe controale în pieţele de specialitate.  Verificările vor lua sfârşit pe data de 7 ianuarie 2020. Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Robert Chioveanu, a prezentat bilanțul verificărilor efectuate de inspectorii ANSVSA.

„ANSVSA-ul a reușit în această perioadă să facă un număr zic eu destul de mare de controale și am început în primul rând acum două săptămâni cu verificările în trafic. Am primit sprijinul Ministerului de Interne și am declanșat o operațiune fără precedent împreună cu colegii de la Ministerul de Interne am făcut controale în trafic pentru limitarea circulației animalelor și în special a porcilor vii. Vreau să vă menționez că aceste controale vor continua până în data de 7 ianuarie 2020”, a declarat Robert Chioveanu.

El a mai spus că au fost verificate un număr de aproximativ 10.000 de mijloace auto. „În baza protocolului pe care l-am încheiat cu Ministerul de Interne în data de 6 decembrie, numărul exact al mijloacelor auto care au fost oprite în trafic este de 9.454”, a adăugat  şeful ANSVSA.

Potrivit comunicatului, o altă categorie de verificări a fost realizată pentru identificarea practicilor frauduloase prin substituirea din adaosul de grăsimi în diverse brânzeturi din lapte de oaie și capră unde au fost recoltate 216 probe și s-au analizat până la data de 19 decembrie 172 de probe și au rezultat 16 probe neconforme. Au fost identificate în următoarele județe: Brașov, București, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți și Tulcea.