Se anunță amenzi uriașe pentru șoferii care nu respectă regulile legate de parcarea în București. Aceste amenzi se aplică celor care nu plătesc tariful de parcare de 5 lei pe oră și nici amenda de 200 de lei în termen de 15 zile.

Conform unui proiect de hotărâre inițiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, Consiliul General al Capitalei va dezbate această propunere în ședința de joi.

Schimbări importante în proiectul de hotărâre

În prezent, șoferii care nu achită tariful de parcare de 5 lei primesc o amendă de 200 de lei, care trebuie plătită în termen de 15 zile. Dacă această amendă nu este achitată în acest interval, Compania de Parking trimite o informare către Poliția locală.

Conform proiectului, polițiștii locali vor avea dreptul să amendeze persoanele fizice cu sume cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei, iar pe cele juridice cu sume între 3.000 și 5.000 de lei pentru neplata parcării.

Mare atenție, șoferi! Cresc amenzile în București. La ce trebuie să fiți atenți pentru a rămâne cu banii în buzunare
social media

Modificări aduse regulamentului privind parcările

Proiectul propus de viceprimarul Bujduveanu modifică și completează regulamentul privind administrarea parcărilor.

Potrivit acestuia, neachitarea contravalorii penalităților pentru neplata anticipată a tarifului de parcare va fi sancționată cu amenzi cuprinse între 1.500 și 2.500 de lei pentru persoanele fizice și între 3.000 și 5.000 de lei pentru persoanele juridice.

Amenda se aplică proprietarului sau deținătorului legal al vehiculului, cu excepția cazului în care utilizatorul vehiculului se prezintă la sediul Poliției Locale a Municipiului București sau Polițiilor locale ale sectoarelor 1 – 6, pentru a se identifica și a primi sancțiunea contravențională.

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac de către Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București sau de către Polițiile locale ale sectoarelor 1 – 6.

Notele de constatare emise de Compania Parking vor fi comunicate către Poliția Locală a Municipiului București sau către Polițiile locale de sector, iar mai departe către posesorii sau proprietarii autoturismelor ce au utilizat locul de parcare fără a achita anticipat tariful de parcare.

Importanța măsurilor ferme și eficiente

Viceprimarul Stelian Bujduveanu subliniază în referatul de aprobare că implementarea unei strategii de parcare eficiente necesită măsuri ferme și coerente. Aceste măsuri trebuie să-și dovedească utilitatea și eficiența în asigurarea bunei desfășurări a traficului rutier și a gestionării corecte a parcărilor din oraș.