Reclamă

Mare atenție, români! Există riscul de a rămâne fără bani pe card din cauza compromiterii datelor acestuia. Iată care este greșeala uriașă pe care o fac românii și cum ar trebui să reacționați în astfel de situații.

Ce trebuie să faci când datele tale de card sau bancare sunt compromise? În primul rând, păstrează-ți calmul și evită acțiunile impulsionate! Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) oferă șase pași esențiali pentru a evita pagubele și a-ți proteja datele în viitor.

Poți rămâne fără bani pe card! Cum să îți protejezi datele cardului

Pe site-ul sigurantaonline.ro, poți exersa identificarea și evitarea fraudelor online. Totodată, în secțiunea CONȘTIENTIZARE de pe site-ul DNSC, poți accesa materiale utile pentru a-ți forma o rutină de securitate a datelor.

Atenție la reclamele false despre investiții! Banca Transilvania atrage atenția asupra valului de reclame false pe social media, promițând oportunități ireale de investiții. Directoratul Național de Securitate Cibernetică a primit notificări despre reclamele false care folosesc branding-ul #BT.

Mare atenție, români! Puteți rămâne fără banii pe care îi aveți pe carduri. La ce să fiți atenți
Social media

Atenție la reclamele false despre investiții

Aceste reclame încurajează utilizatorii să acceseze pagini de phishing, unde atacatorii își propun să obțină date personale, financiare sau de autentificare sub pretextul unor investiții profitabile.

Pentru a vă proteja, raportați astfel de postări către rețeaua socială ca SCAM și verificați informațiile din mediul online. Nu accesați link-urile din postările sponsorizate cu oportunități rapide de îmbogățire și nu furnizați date personale sau de card în astfel de programe.

Verificați întotdeauna pe site-ul Autorității de Supraveghere Financiară informații despre posibile fonduri frauduloase sau neautorizate.

Dacă ați furnizat date de card sau de autentificare la conturile de internet banking și bănuiți o fraudă, informați imediat banca și depuneți o plângere la Poliție. Pentru alte inițiative frauduloase pe internet, raportați-le ca FRAUDĂ la rețeaua socială și la DNSC (alerts@dnsc.ro sau 1911).


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro