Reclamă

Parfumurile de cameră, indiferent de aromele lor, sunt preferate de oamenii care vor să miroasă tot timpul frumos în locuința lor. Fie că este vorba de bețișoare parfumate, lumânări sau odorizante, aceste produse sunt utilizate pentru a împrospăta atmosfera încăperilor în care petrecem timpul.

În prezent, poluarea aerului interior reprezintă o problemă serioasă, afectând un număr mai mare de oameni decât poluarea aerului exterior. Motivul este că petrecem peste 90% din timp în interior, fie la locul de muncă, fie acasă, fără să cunoaștem exact tipurile de poluanți prezenți în aerul din încăperi.

Parfumurile de cameră, un pericol pentru oameni

Chiar și produsele pe care le utilizăm în mod obișnuit, precum parfumurile, bețișoarele de tămâie, odorizantele și produsele de curățare, pot conține poluanți.

Diversele produse parfumate, cum ar fi odorizantele de cameră, parfumurile, produsele cosmetice sau chiar lumânările parfumate, conțin peste 3000 de substanțe chimice. De fapt, unele dintre aceste substanțe chimice pot cauza probleme de sănătate, cum ar fi afecțiuni respiratorii și astmul.

Mare atenție, români! Parfumurile de cameră ne pot afecta grav sănătatea. De ce ar trebui să renunțăm la ele
Pixabay

Printre substanțele chimice nocive întâlnite în parfumuri se numără: carcinogenii, iritanții respiratori, perturbatorii endocrini, neurotoxinele, alergenii și toxinele de mediu.

Impactul asupra sănătății

Substanțele chimice sintetice din parfumuri pot avea efecte negative asupra organismului pe termen lung. Expunerea îndelungată la aceste parfumuri poate cauza o serie de probleme de sănătate, cum ar fi astmul, alergiile, migrenele și durerile de cap.

De asemenea, unele dintre ingredientele prezente în parfumuri au fost clasificate de Agenția Internațională pentru Cercetare a Cancerului a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) drept probabil sau cunoscut cancerigene umane. Parfumurile pot conține, de asemenea, formaldehidă, care este un alt factor de risc major în apariția cancerului.


Reclamă

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2025 Editura Substantial SRL – substantial.ro